Βρετανία: Μαθητής αυτοκτόνησε επειδή νόμιζε πως κόπηκε σε εξετάσεις - Τελικά είχε περάσει
Η οικογένειά του ενημερώθηκε την επόμενη ημέρα με email ότι το αποτέλεσμα του γραπτού είχε αλλάξει
Μαθητής στην Αγγλία αυτοκτόνησε επειδή νόμιζε πως απέτυχε σε εξετάσεις μαθηματικών - Τελικά είχε περάσει
Ο Άλεξ Χένσοου, ένας 17χρονος έφηβος από το Γουίντσεστερ της Αγγλίας, αυτοκτόνησε τον Σεπτέμβριο, λίγες μόλις ώρες αφότου πίστεψε πως είχε αποτύχει στις εξετάσεις μαθηματικών GCSE. Την επόμενη κιόλας ημέρα, η οικογένειά του έλαβε email που τους ενημέρωνε ότι κατόπιν επανεξέτασης του γραπτού, το αποτέλεσμα είχε αλλάξει και τελικά είχε περάσει.
Η μητέρα του, Λίζα Χάμιλτον, αποκάλυψε μετά την αυτοκτονία ότι ο γιος της είχε επηρεαστεί βαθιά από την αποτυχία, όπως νόμιζε. «Ήταν πολύ στενοχωρημένος», δήλωσε.
Ο Άλεξ είχε διαγνωστεί με αυτισμό και ΔΕΠΥ, αλλά ήταν ένα παιδί με εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα του. Ήταν τακτικά στην πέμπτη θέση παγκοσμίως σε διαδικτυακά τουρνουά βιντεοπαιχνιδιών, ενώ φοιτούσε στο Basingstoke College of Technology, παρακολουθώντας πρόγραμμα BTEC στον σχεδιασμό παιχνιδιών.
Οι καθηγητές του τον περιέγραψαν ως άριστο μαθητή. Σε μια περίπτωση, ένας καθηγητής του ζήτησε να εξηγήσει την εργασία του, επειδή ήταν τόσο καλή που θεώρησε πως ίσως την είχε αντιγράψει.
Το πρωί του θανάτου του, η μητέρα του κάλεσε την πυροσβεστική όταν διαπίστωσε πως δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του δωματίου του. Οι διασώστες τη διέρρηξαν με βαριοπούλα και βρήκαν τον Άλεξ νεκρό.
Κατά την ακρόαση της υπόθεσης, η ιατροδικαστής Ρόζαμουντ Ρόουντς-Κεμπ εξήγησε ότι, παρά τις ενδείξεις για παρορμητική πράξη, δεν υπήρχε σημείωμα ή κάποιο ξεκάθαρο σημάδι ότι ο Άλεξ σκόπευε να αυτοκτονήσει. «Ήταν μια πράξη που δεν μπορούσε να προβλεφθεί ή να αποτραπεί από την οικογένειά του», δήλωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Αφόρητη πίεση από την Ουάσιγκτον προς την Κοπεγχάγη
Η μεγάλη διαφορά σύμφωνα με τον αναλυτή Ρέι Τακέι
Τι κατήγγειλε πριν από την τραγωδία η σερβιτόρα που σκοτώθηκε στην πυρκαγιά
«Το καθεστώς επιτίθεται σαν πληγωμένο ζώο», λέει ο γιος του τελευταίου σάχη
Χωρίς πρόσβαση στην πλατφόρμα για χρήστες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα
To πιο ριζικό πείραμα δημόσιας υγείας των τελευταίων δεκαετιών
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους ανήλικους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.