- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση απέλυσε ηθοποιό επειδή υποστήριξε την αντιπολίτευση
Καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την φυλάκιση Ιμάμογλου
Τουρκία: Η κρατική τηλεόραση απέλυσε ηθοποιό επειδή υποστήριξε την αντιπολίτευση
Το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα την απομάκρυνση μιας ηθοποιού από το καστ δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς, η οποία κοινοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κάλεσμα για μαζικό εμπορικό μποϊκοτάζ που έχει απευθύνει η αντιπολίτευση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
Μετά τη σύλληψη και φυλάκιση του Ιμάμογλου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της Τουρκίας κάλεσε σε μποϊκοτάζ αγαθών και υπηρεσιών εταιρειών που διατηρούν σχέσεις ή στηρίζουν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κάλεσμα διευρύνθηκε για να περιλάβει ένα συνολικό μποϊκοτάζ της αγοράς για μία ημέρα, οδηγώντας ορισμένα καταστήματα να κλείσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη, την οποία θεωρούν πλήγμα πολιτικού και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα προς την τουρκική αντιπολίτευση. Ο Ιμάμογλου είναι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν και έλαβε το χρίσμα του υποψήφιου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Το κάλεσμα αυτό σε μποϊκοτάζ επεκτείνεται πλέον στους τομείς τους πολιτισμού και τεχνών, μεταξύ άλλων. Η ανάρτηση της ηθοποιού δεν συνάδει με τις αρχές του TRT, έγραψε στο X ο διευθύνων σύμβουλος Ζαχίντ Σομπατσί, χαρακτηρίζοντας το μποϊκοτάζ "διχαστικό" και προειδοποιώντας για περαιτέρω μέτρα κατά αντίστοιχων περιπτώσεων.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ηθοποιός που απολύθηκε είναι η Άιμπουκε Πουσάτ. Πολλοί ηθοποιοί εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Πουσάτ με αναρτήσεις τους.
Το βρετανικό ροκ συγκρότημα Muse ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλει την επερχόμενη συναυλία του στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενο σχόλια και ανησυχίες από θαυμαστές του συγκροτήματος στο X. Πολλοί Τούρκοι φαν των Muse είχαν καλέσει το συγκρότημα να ακυρώσει τη συναυλία, κατηγορώντας τον διοργανωτή της ότι υποστηρίζει την τουρκική κυβέρνηση απέναντι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πυροδοτήθηκαν λόγω της σύλληψης του Ιμάμογλου.
Πολυάριθμοι χρήστες στο διαδίκτυο προέτρεψαν τον τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς να πράξει το ίδιο.
Ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ δήλωσε ότι το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ αποτελεί απειλή για την οικονομική σταθερότητα και κατηγόρησε τους οργανωτές για απόπειρα υπονόμευσης της κυβέρνησης, ενώ ο αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ δήλωσε ότι το κάλεσμα απειλεί την κοινωνική αρμονία και την οικονομική σταθερότητα και είναι καταδικασμένο σε αποτυχία.
Ο ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Οζγκιούρ Οζέλ ενθάρρυνε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που απλώθηκαν σε όλη την Τουρκία και απηύθυνε το κάλεσμα για το μποϊκοτάζ.
Η γενική εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ερευνά τις εκκλήσεις που επιδιώκουν να εμποδίσουν μέρος του κοινού να έχει οικονομικές δραστηριότητες για πιθανή παραβίαση των νόμων κατά «της ρητορικής μίσους και της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.