- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία καταγγέλλει ξυλοδαρμούς εις βάρος συλληφθέντων φοιτητών
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν φυλακισθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών
Βρισιές, ψυχολογικά βασανιστήρια και κλωτσιές στο πρόσωπο δέχθηκαν φοιτητές που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις υπέρ του Ιμάμογλου
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Οζγκιούρ Οζέλ κατήγγειλε κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων του κινήματος διαμαρτυρίας μετά την φυλάκιση του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Οι φοιτητές αυτοί κακοποιήθηκαν, τα χέρια τους δέθηκαν στην πλάτη με χειροπέδες, κρατήθηκαν σε διαδρόμους επί ώρες χωρίς κανείς να τους πει σε ποια φυλακή θα σταλούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).
Ο Οζγκιούρ Οζέλ επισκέφθηκε χθες τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην φυλακή του Σίλιβρι, δυτικά της Κωνσταντινούπολης, όπου κρατείται από τις 23 Μαρτίου και συνάντησε επί οκτάωρο φοιτητές που κρατούνται στην ίδια φυλακή. «Βρισιές και κακομεταχείριση επιφυλάχθηκαν στους φοιτητές», είπε κάνοντας λόγο για «ψυχολογικά βασανιστήρια», αλλά και για «κλωτσιές στο πρόσωπο» και «πιέσεις στο κεφάλι όσων ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος».
«Βρίσκονται σε καλή υγεία αλλά θεωρούμε ότι δεν πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση άλλες δέκα οκτώ ή είκοσι μέρες πριν από την πρώτη ακροαματική διαδικασία», πρόσθεσε ζητώντας την απελευθέρωση όσων «δεν έχουν αίμα στα χέρια ούτε έχουν λερώσει τα χέρια τους».
«Αποφύγαμε και θα συνεχίσουμε να αποφεύγουμε να βάλουμε στόχο την αστυνομία μας», αλλά «δεν υπάρχει συγχώρεση ή επιείκεια για την κακομεταχείριση», προειδοποίησε ο Οζγκιούρ Οζέλ ζητώντας να διατηρηθούν τα αποδεικτικά στοιχεία «ώστε, όταν θα έρθει η ώρα, να αναζητηθούν ευθύνες».
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και φυλακισθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Ο τελευταίος αυτός απολογισμός χρονολογείται από την Πέμπτη. Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι ενώσεις του προσωπικού των υπηρεσιών δημόσιας υγείας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι διαπίστωσαν κακοποίηση τόσο κατά την σύλληψη, όσο και κατά την κράτηση και τις δικαστικές διαδικασίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.