Κοσμος

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητάει από το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

«Η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να ξαναρχίσει αμέσως», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

«Κάλεσα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να βάλει τέλος στα πλήγματα τη Γάζα και να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε σήμερα τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «να βάλει τέλος στα πλήγματα στη Γάζα» και «να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός».

Μετά την αντίδραση σχετικά με τα χτυπήματα των Ισραηλινών στο Λίβανο την Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν επανήλθε με ένα ακόμα σχόλιο κατά των ενεργειών της κυβέρνησης Νετανιάχου.

«Κάλεσα τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να βάλει τέλος στα πλήγματα τη Γάζα και να επιστρέψει στην κατάπαυση του πυρός, την οποία η Χαμάς πρέπει να δεχτεί. Υπογράμμισα ότι η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας πρέπει να ξαναρχίσει αμέσως» ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Νετανιάχου.

Ο Μακρόν ζήτησε επίσης από το Ισραήλ «να τηρήσει αυστηρά» την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, δύο ημέρες αφού οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τα νότια προάστια της Βηρυτού, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερις μήνες.