- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aίγυπτος: Έξι νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού υποβρυχίου - 39 διασωθέντες
Όλοι οι επιβαίνοντες ρωσικής καταγωγής
Aίγυπτος: Έξι νεκροί μετά από βύθιση τουριστικού υποβρυχίου - 39 διασωθέντες
Έξι Ρώσοι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη και 39 ξένοι τουρίστες διασώθηκαν, όταν ένα υποβρύχιο βυθίστηκε στα ανοικτά του αιγυπτιακού θέρετρου της Χουργκάντα στην Αίγυπτο, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη στο Facebook, προσθέτοντας ότι κανένας επιβάτης ή πλήρωμα δεν αγνοείται ακόμη.
Το ρωσικό προξενείο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου ανέφερε ότι στο υποβρύχιο, με την ονομασία «Sindbad», επέβαιναν 45 Ρώσοι τουρίστες εκτός από το πλήρωμα.
«Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στα ξενοδοχεία και τα νοσοκομεία της Χουργκάντα», ανέφερε το προξενείο.
Το υποβρύχιο ήταν εξοπλισμένο με μεγάλα φινιστρίνια για να μπορούν οι επιβάτες να βλέπουν τα εντυπωσιακά κοράλλια και τη θαλάσσια ζωή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ μπορούσε να καταδυθεί σε βάθος 25 μέτρων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
Απέχει πολύ από το σκάφος ακραίας περιπέτειας που κατέρρευσε χιλιάδες μέτρα κάτω από τον Ατλαντικό κοντά στον βυθισμένο Τιτανικό τον Ιούνιο του 2023.
Η Ερυθρά Θάλασσα είναι σημαντικός κόμβος για την κρίσιμη τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, στην οποία οι Ρώσοι τουρίστες παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο, ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετά περιστατικά ανατροπής τουριστικών σκαφών.
Τον περασμένο Ιούνιο, ένα σκάφος βυθίστηκε αφού υπέστη σοβαρές ζημιές από τα κύματα, αν και δεν αναφέρθηκαν θύματα.
Tον Νοέμβριο, ένα τουριστικό σκάφος ανατράπηκε ενώ μετέφερε 31 τουρίστες και 13 μέλη του πληρώματος σε πολυήμερο καταδυτικό ταξίδι. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο περιστατικό, το οποίο επίσης αποδόθηκε στα κύματα.
Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών κατέταξε την Αίγυπτο πρώτη στην Αφρική όσον αφορά τα έσοδα από τον τουρισμό το 2024 σε 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερδιπλάσια από τα έσοδα της Διώρυγας του Σουέζ, υπογραμμίζοντας τον ζωτικό ρόλο του τουρισμού στη διατήρηση της σκληρά δοκιμαζόμενης οικονομίας.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
O Αντρέα Ντελμάστρο διατηρούσε ποσοστό στα καταστήματα αυτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.