Τουρκία: Εκτεταμένα επεισόδια εν αναμονή της απόφασης για τον Εκρέμ Ιμάμογλου
Πλήθος διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης
Τουρκία: Εκτεταμένα επεισόδια εν αναμονή της απόφασης για τον Εκρέμ Ιμάμογλου - Πλήθος διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το δικαστικό μέγαρο, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης
Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το δικαστικό μέγαρο Κωνσταντινούπολης καθώς εκατοντάδες υποστηρικτές του Εκρέμ Ιμάμογλου - που συγκεντρώθηκαν και φώναζαν συνθήματα υπέρ του δημάρχου Κωνσταντινούπολης - απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης οδηγήθηκε εκεί με αυτοκινητοπομπή, μαζί με 90 από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και παρουσιάστηκε αρχικά στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον δικαστή. Εν αναμονή της απόφασης εάν θα προφυλακιστεί ή όχι, χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.
Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη, ενώ ενδεχομένως να φτάσουμε μέχρι και το ξημέρωμα έως ότου να γνωστοποιηθεί ποια θα είναι η τύχη και των 91 συλληφθέντων.
Η ρίψη χημικών είναι εκτεταμένη, υπάρχουν επεισόδια στις παρυφές, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται κόσμος έξω από το Δικαστικό μέγαρο. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη, ενώ ενδεχομένως να φτάσουμε μέχρι και το ξημέρωμα έως ότου να γνωστοποιηθεί ποια θα είναι η τύχη και των 91 συλληφθέντων.
Ουσιαστικά με τα όσα υποστήριξε ο Εκρέμ Ιμάμογλου στην κατάθεσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες για τρομοκρατία που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο, όπως τουλάχιστον αναφέρει το Reuters χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αδιανόητες, όπως και τις χαρακτήρισε, συκοφαντικές.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Η γυναίκα από την Αυστραλία νόμιζε ότι χαϊδεύει τον σκύλο της, αλλά έκανε λάθος
Πάνω από 3.000 οι νεκροί στο Ιράν
Η ανάλυση του Economist
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.