- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τουρκία: Αρνείται τις κατηγορίες για τρομοκρατία o Ιμάμογλου
Πάνω από 340 συλλήψεις στις διαδηλώσεις για το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης
Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Ιμάμογλου - Αρνείται τις κατηγορίες για τρομοκρατία - Πάνω από 340 συλλήψεις στις διαδηλώσεις για το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις πέντε, τοπική ώρα, η κατάθεση του Εκρέμ Ιμάμογλου για τις υποθέσεις που αφορούν τρομοκρατία –εχθές κατέθετε έξι ώρες για τη διαφθορά– και αυτή την ώρα οδηγείται στο δικαστικό μέγαρο. Αν του απαγγελθούν κατηγορίες τότε κινδυνεύει με άμεση έκπτωση από το αξίωμά του, οπότε και το Υπουργείο Εσωτερικών θα ορίσει δικό του τοποτηρητή για τον Δήμο.
Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αρνήθηκε τις κατηγορίες για τρομοκρατία που του απαγγέλθηκαν, σύμφωνα με ε το Reuters το Σάββατο, μετά τη σύλληψή του την Τετάρτη για υποτιθέμενη διαφθορά και τρομοκρατία.
Στις 18:30 ώρα Ελλάδος θα οδηγηθεί ο Ιμάμογλου στα δικαστήρια, όπου θα αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα και τον δικαστή και ο τελευταίος θα αποφασίσει για την προφυλάκιση του.
«Βλέπω σήμερα κατά τη διάρκεια της ανάκρισής μου ότι εγώ και οι συνάδελφοι αντιμετωπίζουμε αδιανόητες κατηγορίες και συκοφαντίες», δήλωσε ο Ιμάμογλου.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η χώρα μας να απαλλαγεί από αυτή τη νοοτροπία το συντομότερο δυνατό, η οποία θεωρεί ότι δικαιούται να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την έδρα (της)», είπε ο Ιμάμογλου, σε μια αναφορά στον Ερντογάν.
Από την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, μέχρι την Άγκυρα και την Αττάλεια, χιλιάδες Τούρκοι αντιδρούν στη σύλληψη του Ιμάμογλου ενώ σημειώνονται σοβαρά επεισόδια. Οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση περισσότερους από 340 διαδηλωτές και πραγματοποιούν εφόδους ακόμη και σε σπίτια.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.