- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γαλλία: Παρίστανε τον υπνοθεραπευτή και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες - Νέα ανατριχιαστική υπόθεση στο φως
Πώς δρούσε ανενόχλητος από το 2010 μέχρι το 2021


Γαλλία: Παρίστανε τον υπνοθεραπευτή και βίασε τουλάχιστον 17 γυναίκες - Νέα ανατριχιαστική υπόθεση στο φως
Ένας 47χρονος άνδρας κατηγορείται ότι επί τουλάχιστον μία δεκαετία βίαζε γυναίκες, κυρίως στην Εξ-ον-Προβάνς και τη Μασσαλία της Γαλλίας, αφού προηγουμένως τις νάρκωνε εν αγνοία τους με ένα ισχυρό υπνωτικό.
Η Γενική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κατηγορούμενος θα δικαστεί στο Κακουργιοδικείο της Μπους-ντι-Ρον.
Δεκαεπτά γυναίκες έχουν στραφεί εναντίον του 47χρονου, ο οποίος παρίστανε τον υπνοθεραπευτή και πρότεινε στα θύματά του να τους κάνει «θεραπεία» μέσω ύπνωσης. Του έχει ασκηθεί δίωξη για βιασμό με χορήγηση στα θύματά του κάποιας ουσίας με σκοπό «να αλλοιώσει την κρίση τους», για χορήγηση «βλαβερών ουσιών» και για την καταγραφή και μετάδοση εικόνων σεξουαλικής φύσης, χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων που εμφανίζονται σε αυτές.
Ο ύποπτος κρατείται από τον Μάρτιο του 2021. Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται εκτυλίχθηκαν από το 2010 μέχρι το 2021.
«Συνταγογραφεί και αγοράζει φάρμακα, τα έχει μαζί του»
Το 2019 μια νεαρή γυναίκα 24 ετών τον μήνυσε, εξηγώντας ότι τον γνώρισε σε μια νυχτερινή έξοδό της. Αφού συναντήθηκαν αρκετές φορές στη συνέχεια, πείστηκε να υποβληθεί σε ύπνωση. Ήπιε ένα ποτήρι κρασί που της προσέφερε ο ύποπτος, αισθάνθηκε ένα κύμα ζέστης και μετά ξύπνησε έχοντας μόνο θολές αναμνήσεις του τι συνέβη. Το DNA του υπόπτου εντοπίστηκε στα νύχια και στο εσώρουχό της. Ο ίδιος ομολόγησε ότι νάρκωσε πολλές γυναίκες με ένα ισχυρό υπνωτικό.
Η Μαριλού Διαμαντάρα, η δικηγόρος πέντε εκ των θυμάτων, είπε ότι πρόκειται για μια «υπόθεση πρωτοφανούς βίας», εξηγώντας ότι «δεν πρόκειται για τον βιαστή που συναντάμε βγαίνοντας από ένα νυχτερινό κέντρο».
«Υπάρχει ένας προπαρασκευαστικός μηχανισμός, συνταγογραφεί και αγοράζει φάρμακα, τα έχει μαζί του. Και, σε μια δεδομένη στιγμή, έχει δίπλα του όλα αυτά τα θύματα, τις φίλες τις οποίες φρόντιζε και για τις οποίες ήταν άτομο εμπιστοσύνης», σχολίασε.
Η υπόθεση αυτή θυμίζει τη συγκλονιστική περίπτωση της Ζιζέλ Πελικό. Το θέμα της «χημικής υποταγής», άγνωστο μέχρι πρότινος στο ευρύ κοινό, πήρε μεγάλες διαστάσεις με τη δίκη των βιαστών του Μαζάν, στα τέλη του 2024. Ο Ντομινίκ Πελικό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών επειδή νάρκωνε τη σύζυγό του και προσκαλούσε άλλους, άγνωστους άνδρες να την βιάσουν.
Την Τετάρτη η εισαγγελία του Μονπελιέ ανακοίνωσε ότι ασκήθηκε δίωξη σε έναν κηπουρό που φέρεται ότι βίασε και βιντεοσκόπησε 15 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες, αφού τους χορήγησε ισχυρά ηρεμιστικά εν αγνοία τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποια περίπτωση η εκλογή νέου Ποντίφικα θα μπορούσε να θεωρηθεί άκυρη
Αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους από πολλά χωριά γύρω από την πρωτεύουσα του Ισραήλ
Το BBC έφερε στο φως τη σκοτεινή πλευρά των αισθητικών επεμβάσεων στη χώρα
Με φόντο τις αντιρρήσεις του Ουκρανού προέδρου για την Κριμαία
Για χρόνια αποτελεί ζήτημα ανάμεσα στους μελετητές του μεγάλου δραματουργού
Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης των εντάσεων με το Πεκίνο
Κατηγορείται για εξύβριση Ερντογάν και εγκλήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία
«Αποδεχτείτε την πρότασή μας, αλλιώς αποχωρούμε», ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Πρωταγωνιστεί ο Ρέιφ Φάινς
Όλοι φορούν ράσο, αλλά έχουν άλλες ιδιότητες, άλλους τίτλος και διαφορετικά χρώματα που τους ξεχωρίζουν
Για πρώτη φορά, λιγότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους θα είναι Ευρωπαίοι
«Πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για την εξέλιξη», δήλωσε
Είχε παραιτηθεί προ ημερών επικαλούμενος την ηλικία του
«Ο λαός μας πληρώνει το τίμημα, όχι το Ισραήλ», δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
«Υπερβολικά αλλοπρόσαλλες» οι κινήσεις του - Έρευνα Reuters/Ipsos
Καμπανάκι από τον καθηγητή Νατζί Γκιορούρ μετά από τον σεισμό των 6,2 Ρίχτερ
Οι εκτιμήσεις των Ελλήνων σεισμολόγων
Ναι, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν υπέρ της δωρεάς οργάνων, όπως και ο Πάπας Βενέδικτος, ωστόσο κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να γίνει δωρητής μετά θάνατον – Ο λόγος
Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ όπως καταγράφηκε στον τηλεοπτικό αέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.