- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Έλον Μασκ: Έντονη αντιπαράθεση με τον Μάρκο Ρούμπιο στο υπουργικό συμβούλιο
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και ο δισεκατομμυριούχος σύμβουλος του Λευκού Οίκου Έλον Μασκ συγκρούστηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε μια συνάντηση όπου ο Τραμπ είπε στους επικεφαλής του υπουργικού του συμβουλίου ότι εκείνοι, και όχι ο Μασκ, έχουν τον τελικό λόγο για το προσωπικό και την πολιτική στις υπηρεσίες τους, ανέφερε την Πέμπτη το Reuters.
Οι Times ανέφεραν ότι ο Μασκ, στον οποίο ο Τραμπ ανέθεσε να καταργήσει μεγάλα τμήματα της ομοσπονδιακής γραφειοκρατίας, κατηγόρησε τον Ρούμπιο ότι δεν απέλυσε «κανέναν» και ότι αντιστάθηκε στην πίεση του Μασκ για μεγάλες μειώσεις προσωπικού.
Ο Ρούμπιο αντέδρασε, λέγοντας ότι 1.500 υπάλληλοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν πάρει πρόωρη συνταξιοδότηση με εξαγορά. Ο υπουργός Εξωτερικών ρώτησε σαρκαστικά αν ο Μασκ ήθελε να επαναπροσλάβει όλους αυτούς τους ανθρώπους μόνο και μόνο για να μπορέσει να κάνει μια επίδειξη απολύσεώς τους και πάλι.
Η συνάντηση συγκλήθηκε έπειτα από παράπονα για την προσέγγιση του Μασκ από επικεφαλής οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής του προσωπικού Σούζι Γουάιλς.
Το Γραφείο Νομοθετικών Υποθέσεων του Λευκού Οίκου έχει κατακλυστεί τις τελευταίες ημέρες από τηλεφωνήματα απογοητευμένων Ρεπουμπλικανών μελών του Κογκρέσου από όλη τη χώρα, ορισμένοι από τους οποίους αντιμετώπισαν την οργή των ψηφοφόρων τους στην πατρίδα τους.
Ο Τραμπ διέψευσε το δημοσίευμα των Times την Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Δεν υπάρχει σύγκρουση, ήμουν εκεί, είσαι απλά ένας ταραχοποιός», είπε σε δημοσιογράφο που ρώτησε για το δημοσίευμα. «Ο Έλον τα πάει περίφημα με τον Μάρκο και οι δύο κάνουν φανταστική δουλειά».
Ο Τραμπ πρόσθεσε: «Ο Μάρκο τα έχει καταφέρει απίστευτα ως υπουργός Εξωτερικών. Και ο Έλον είναι ένας μοναδικός τύπος και έχει κάνει φανταστική δουλειά».