- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ για Πούτιν: Θα είναι πιο γενναιόδωρος απ' όσο αναμένεται στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Ο ίδιος θεωρεί «πιο εύκολο» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία
Τραμπ για Πούτιν: Θα είναι πιο γενναιόδωρος απ' όσο αναμένεται στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί «πιο εύκολο» να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία παρά με την Ουκρανία, στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου, υπογραμμίζοντας ότι εμπιστεύεται τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Τον πιστεύω» είπε, αναφερόμενος στον Ρώσο πρόεδρο. «Ειλικρινά, θεωρώ πιο δύσκολο να διαπραγματευτώ με την Ουκρανία, η οποία δεν έχει χαρτί στα χέρια της. Είναι ίσως ευκολότερη η διαπραγμάτευση με τη Ρωσία», πρόσθεσε ο Τραμπ.
«Είχα ανέκαθεν καλή σχέση με τον Πούτιν. Πιστεύω ότι θέλει να βάλει τέλος στον πόλεμο», συνέχισε, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι θα είναι πιο γενναιόδωρος απ’ όσο θα μπορούσε και αυτό είναι μάλλον καλό. Αυτό σημαίνει πολλά πράγματα».
Νωρίτερα πάντως, ο Τραμπ απείλησε τη Ρωσία με νέες τραπεζικές κυρώσεις και δασμούς, καταγγέλλοντας τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη νύχτα μαζική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας. Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε για άλλη μια φορά έκκληση για κατάπαυση του πυρός στον αέρα και τη θάλασσα. Στο βραδινό διάγγελμά του απόψε διαβεβαίωσε ότι θέλει ειρήνη «το συντομότερο δυνατόν» και είπε ότι διεξάγονται εντατικές διαβουλεύσεις με «την ομάδα του προέδρου Τραμπ» σε διάφορα επίπεδα, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα στη Σαουδική Αραβία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.