- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Προετοιμάζει τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Έχει διορίσει τη Λίντα Μακμάν με την αποστολή να «θέσει τον εαυτόν της σε ανεργία».
Ντόναλντ Τραμπ: Προετοιμάζει τη διάλυση του υπουργείου Παιδείας
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έκρυψε ποτέ τη βούλησή του να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας, προετοιμάζει τη διάλυσή του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία, εντούτοις, υπογραμμίζουν πως μια οριστική κατάργησή του εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Κογκρέσου.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Κάρολιν Λίβιτ διαβεβαίωσε με ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα υπογράψει σήμερα κάποιο διάταγμα προς αυτήν την κατεύθυνση, χωρίς όμως να διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες που μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.
Σε γνώση αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, με πρώτη τη Wall Street Journal, περιήλθε ένα προσχέδιο διατάγματος το οποίο ανέθετε στη νέα υπουργό Παιδείας και πρώην επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδίας κατς, Λίντα Μακμάν, να διαλύσει το υπουργείο της.
Αυτά τα μέσα ανέφεραν πως η υπογραφή του εκτελεστικού διατάγματος θα μπορούσε να λάβει χώρα σήμερα, κάτι που ωστόσο ο Λευκός Οίκος διέψευσε.
Σύμφωνα με το προσχέδιο του κειμένου, η Λίντα Μακμάν θα αναλάβει «να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να διευκολύνει το κλείσιμο του υπουργείου Παιδείας» εντός του «ορίου που αρμόζει και επιτρέπεται από τον νόμο».
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ότι θα διέλυε αυτό το υπουργείο προκειμένου να μεταφέρει τις αρμοδιότητές του στις αμερικανικές πολιτείες, που διαθέτουν ήδη τις αναγκαίες δεξιότητες επί του θέματος.
Είχε τότε διορίσει τη Λίντα Μακμάν με την αποστολή να «θέσει τον εαυτόν της σε ανεργία».
Η αμερικανική σκληροπυρηνική δεξιά κατηγορεί τα δημόσια σχολεία ότι κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά προωθώντας ιδέες της «woke» κουλτούρας.
Σε ορισμένες συντηρητικές πολιτείες, παιδαγωγικά περιεχόμενα σχετικά με τη δουλεία τροποποιήθηκαν και μυθιστορήματα με θέμα τη σεξουαλικότητα ή τον ρατσισμό αποσύρθηκαν από τις σχολικές βιβλιοθήκες.
Ιδρυθέν το 1979 υπό την προεδρία του Τζίμι Κάρτερ, το υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να διαλυθεί πλήρως χωρίς την έγκριση ενός νόμου που θα έχει εξασφαλίσει 60 ψήφους στη Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν αυτήν τη στιγμή 53 έδρες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.