- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πούτιν: Κάποιοι ξεχνούν τι συνέβη στον Ναπολέοντα
Σχολιάζοντας έμμεσα την χθεσινή ομιλία Μακρόν
Πούτιν: Κάποιοι ξεχνούν τι συνέβη στον Ναπολέοντα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας μια ημέρα αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποκάλεσε τη Ρωσία απειλή για την Ευρώπη και έθεσε την ιδέα να τεθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπό την πυρηνική ομπρέλα της Γαλλίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν ξεχάσει τι συνέβη στον Ναπολέοντα.
Ο Πούτιν αναφερόταν στον Γάλλο αυτοκράτορα που διέσχισε με τον στρατό του τη Ρωσία και εισήλθε στη Μόσχα το 1812, αλλά στη συνέχεια αναγκάστηκε σε μια απελπισμένη χειμερινή υποχώρηση με μαζικές απώλειες ζωών.
«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θέλουν να επιστρέψουν στην εποχή του Ναπολέοντα, ξεχνώντας πώς τελείωσε», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτικά σχόλια, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον Μακρόν.
Προφανώς ο Ρώσος προέδρος αναφερόνταν στην ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό. Ο στρατός του τράπηκε σε φυγή εγκαταλείποντας μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και του πυροβολικού του.
Μετά την ήττα του, ο Ναπολέων επέστρεψε στο Παρίσι, όπου παραιτήθηκε για δεύτερη φορά από τον θρόνο στις 22 Ιουνίου 1815. Προσπάθησε να διαφύγει στην Αμερική, αλλά συνελήφθη από τις βρετανικές δυνάμεις και τελικά εξορίστηκε στο απομακρυσμένο νησί της Αγίας Ελένης στον Νότιο Ατλαντικό, όπου πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία πρέπει να επιλέξει μια ειρήνη στην Ουκρανία η οποία θα διασφαλίσει μακροπρόθεσμα την ασφάλεια της Ρωσίας και της ουσιαστικής ανάπτυξής της.
«Πρέπει να επιλέξουμε μια ειρήνη που θα μας ταιριάζει και θα διασφαλίσει την ειρήνη για τη χώρα μας μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε γυναίκες που έχασαν συγγενείς τους στον πόλεμο.
Ο Πούτιν, ερωτηθείς από μια μητέρα ενός πεσόντος στρατιώτη αν η Ρωσία θα υποχωρήσει, είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο. «Δεν χρειαζόμαστε τίποτα άλλο, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε», είπε ο Πούτιν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε περίπτωση αμερικανικής χερσαίας εισβολής το Ιράν θα ανοίξει «νέο μέτωπο»
Η σκέψη δημιουργίας ενός διεθνούς «άξονα λογικής» αποκτά χαρακτήρα επείγοντος λαμβάνοντας υπόψη το αδιέξοδο Τραμπ στο Ιράν
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.