- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Aμοιβαίους δασμούς» προς τις ΗΠΑ, στον χάλυβα και το αλουμίνιο προετοιμάζει η ΕΕ
«Οι Ευρωπαίοι θα απαντήσουν - Πρέπει να προστατευτούμε, να αμυνθούμε», δήλωσε ο Μακρόν
Μακρόν: Αντίμετρα από την ΕΕ εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλει δασμούς για χάλυβα και αλουμίνιο
Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την επιβολή αμοιβαίων δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο και αναμένεται να «απαντήσει» για τα άλλα προϊόντα, δήλωσε σήμερα ο Εμανουέλ Μακρόν, αντιδρώντας στην προσεχή επιβολή από τις ΗΠΑ τελωνειακών δασμών ύψους 25% σε ευρωπαϊκά προϊόντα.
Εάν οι αμερικανικοί δασμοί στον χάλυβα και το αλουμίνιο «επιβεβαιωθούν, οι Ευρωπαίοι θα απαντήσουν και επομένως θα υπάρξουν αμοιβαίο δασμοί. Διότι πρέπει να προστατευτούμε, να αμυνθούμε», επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου στο Πόρτο με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Λουίς Μοντενέγκρο.
«Δεν πρέπει να είμαστε με οιονδήποτε τρόπο αδύναμοι μπροστά σε αυτά τα μέτρα», υπογράμμισε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί για τους φόρους στον χάλυβα και το αλουμίνιο που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να εφαρμόσει, όποια κι αν είναι η προέλευση των μετάλλων.
Όμως, ο Τραμπ ανακοίνωσε επίσης την Τετάρτη ότι σκοπεύει να επιβάλει δασμούς 25% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ. «Εάν στις αρχές Απριλίου, όπως αυτό ανακοινώθηκε, θα εφαρμοστούν δασμοί στα ευρωπαϊκά προϊόντα σε αυτό το επίπεδο, οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να απαντήσουν», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.
«Σίγουρα η Ευρώπη θα πρέπει να αντιδράσει σε αυτήν την εφαρμογή δασμών, του ίδιου ύψους ή ανάλογου», επισήμανε από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Λουίς Μοντενέγκρο, προσθέτοντας πως «δεν θα είχε καμία λογική να μην κάνουμε το ίδιο πράγμα, να ανταποδώσουμε τη χάρη».
Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στην «επιθετικότητα» του Ντόναλντ Τραμπ για τους ευρωπαϊκούς τελωνειακούς δασμούς και πρέπει να «τον κάνει να πονέσει, πολύ».
«Μπροστά σε μια εμπορική επίθεση από τον Ντόναλντ Τραμπ, θα πρέπει να είμαστε πολύ σταθεροί, πολύ σκληροί» και «να απαντήσουμε στην επιθετικότητα, στην επιθετικότητα του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τους τελωνειακούς δασμούς», τόνισε ο πρόεδρος κατά την περίοδο 2012-2014, της Γαλλίας, νυν βουλευτής της περιφέρειας Κορέζ.
«Εμείς, οι Ευρωπαίοι - και οι Γάλλοι πρέπει να είμαστε στην πρώτη γραμμή - πρέπει να τον κάνουμε να πονέσει, να πονέσει πολύ», είπε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Agricultural Show.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.