- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακρόν: Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στην απειλή δασμών του Τραμπ
Για σθεναρή απάντηση σε περίπτωση που στοχοποιηθούν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα κάνει λόγο ο Γάλλος πρόεδρος
Εμανουέλ Μακρόν - Δασμοί Τραμπ: Ο Γάλλος πρόεδρος και άλλοι ηγέτες της ΕΕ καλούν σε συνεργασία με την Ουάσινγκτον, αλλά υπόσχονται σθεναρή απάντηση αν χρειαστεί
Η ΕΕ θα υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν στοχοποιηθούν τα συμφέροντά της, δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, καθώς οι ηγέτες του μπλοκ προέτρεψαν σε συνομιλίες αλλά και σε μια σθεναρή απάντηση εάν χρειαστεί, στην απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς.
«Εάν τα εμπορικά μας συμφέροντα δεχθούν επίθεση, η Ευρώπη, ως πραγματική δύναμη, θα πρέπει να γίνει σεβαστή και, ως εκ τούτου, να αντιδράσει», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, καθώς έφτασε για μια άτυπη συνάντηση άμυνας με άλλους ηγέτες στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Οι τελευταίες «επιλογές και δηλώσεις» της κυβέρνησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ «ωθούν την ΕΕ να είναι πιο ενωμένη και πιο ενεργή για να ανταποκριθεί σε θέματα συλλογικής ασφάλειας», είπε ο Μακρόν.
Δασμοί Τραμπ: Η ΕΕ είναι αρκετά ισχυρή για να αντιδράσει
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι η ΕΕ είναι αρκετά ισχυρή για να αντιδράσει σε τυχόν εμπορικές εισφορές των ΗΠΑ, αλλά «ο στόχος θα πρέπει να είναι τα πράγματα να καταλήγουν σε συνεργασία».
Η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής του μπλοκ, Κάγια Κάλας, δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν νικητές σε έναν εμπορικό πόλεμο».
Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ χρειάζονται ο ένας τον άλλον, είπε, ενώ ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, δήλωσε ότι ένας εμπορικός πόλεμος είναι «πλήρες λάθος» και ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσουν οι σύμμαχοι να πολεμούν «μπροστά σε μια ρωσική απειλή ή την κινεζική επέκταση».
Τραμπ για δασμούς στην ΕΕ: «Θα γίνει πολύ σύντομα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τα διαχρονικά παράπονά του για το μέγεθος του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ με το ευρωπαϊκό μπλοκ και απαίτησε από την Ευρώπη να εισάγει περισσότερα αμερικανικά αυτοκίνητα και αγροτικά προϊόντα. «Αυτό θα συμβεί σίγουρα με την ΕΕ, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τους ευρωπαϊκούς δασμούς, αλλά «θα γίνει πολύ σύντομα». Την Παρασκευή ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα τους επιβάλει οπωσδήποτε.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει φερθεί τόσο απαίσια», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.
(Με πληροφορίες του Guardian)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.