- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: Ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε στον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς ως "μελλοντικό πρόεδρο" της χώρας
Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, πολύ στενός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρθηκε σήμερα στον αντιπρόεδρο της χώρας Τζέι Ντι Βανς ως «μελλοντικό πρόεδρο» των ΗΠΑ, σε σύντομο μήνυμα που ανήρτησε στην πλατφόρμα του X.
«Ο καλύτερος αντιπρόεδρος όλων των εποχών και ο μελλοντικός μας πρόεδρος», έγραψε ο Έλον Μασκ αναφερόμενος στον Τζέι Ντι Βανς.
Best VP ever and our future President
— Elon Musk (@elonmusk) February 28, 2025
Στις 19 Φεβρουαρίου, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, στον οποίο ανήκουν οι Tesla, Space X και X, είχε και πάλι παρουσιάσει τον Τζέι Ντι Βανς ως τον «καλύτερο αντιπρόεδρο όλων των εποχών και, ελπίζουμε, μελλοντικό μας πρόεδρο» ξανά σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.
Από τότε που επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ, ο Έλον Μασκ προΐσταται της πολιτικής για την περικοπή των δημοσίων δαπανών που επιδιώκει η νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Πρώην επικριτής και μετέπειτα ένθερμος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζέι Ντι Βανς επελέγη από τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο έπειτα από την αιφνιδιαστική και ασυνήθιστη για φωνή της υποβαθμισμένης Αμερικής πορεία που διέγραψε στην αμερικανική πολιτική σκηνή. Επίσης έγινε πολύ δημοφιλής προσωπικότητα των τηλεοπτικών πλατό.
Αν και ευθυγραμμίζεται απολύτως με τις θέσεις για τη μετανάστευση και την οικονομία του προέδρου του, ο Τζέι Ντι Βανς εμφανίζεται πιο συντηρητικός σε άλλα ζητήματα, όπως η άμβλωση, τασσόμενος κατά των εξαιρέσεων από τις απαγορεύσεις ακόμη και στην περίπτωση βιασμού ή αιμομιξίας.
Τα μηνύματα του Μασκ έρχονται καθώς ο Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη κάνει μια πρώτη θητεία στον Λευκό Οίκο από το 2017 ως το 2021, κάνει συχνά νύξεις για μια πιθανή τρίτη θητεία. Ωστόσο ο Τραμπ στο παρελθόν έχει επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι η εκστρατεία που τον οδήγησε ξανά στον Λευκό Οίκο θα ήταν η τελευταία του.
Η 22η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επικυρώθηκε το 1951, προβλέπει ότι «κανένας δεν μπορεί να εκλεγεί πάνω από δύο φορές στη θέση του προέδρου». Τροποποίηση του Συντάγματος προϋποθέτει τη συγκέντρωση πλειοψηφίας δύο τρίτων του Κογκρέσου, πράγμα από το οποίο απέχουν οι Ρεπουμπλικανοί, πριν από επικύρωσή της από τουλάχιστον 38 αμερικανικές πολιτείες, πράγμα μάλλον αδύνατον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.