- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσκαλείται δυο φορές για επίσημη επίσκεψη στο Μπάκιγχαμ
Την πρόσκληση επέδωσε ο Κιρ Στάρμερ
Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσκαλείται δυο φορές από το Μπάκιγχαμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την Πέμπτη πρόσκληση του βασιλιά Καρόλου να επισκεφθεί τη Βρετανία, καθιστώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον πρώτο εκλεγμένο πολιτικό ηγέτη στη σύγχρονη εποχή που φιλοξενείται για δύο κρατικές επισκέψεις από έναν βρετανό μονάρχη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρέδωσε στον Τραμπ μια επιστολή του Καρόλου ενώπιον δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο πριν από τις επίσημες συναντήσεις που αναμένεται να συζητηθούν για την Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια καθώς και για διμερή ζητήματα.
Ο Τραμπ άνοιξε και διάβασε αμέσως την επιστολή, ελέγχοντας αστειευόμενος ότι έφερε την υπογραφή του βασιλιά, την οποία στη συνέχεια χαρακτήρισε «όμορφη» και την κράτησε ψηλά για να τη δουν οι κάμερες.
«Αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αυτό είναι πρωτοφανές», είπε ο Στάρμερ στον Τραμπ, προτού πιέσει με τρόπο τον πρόεδρο να απαντήσει στην πρόσκληση.
«Η απάντηση είναι ναι», απάντησε ο Τραμπ. Είπε στον Στάρμερ ότι θα παρευρεθεί μαζί με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. «Ανυπομονούμε να είμαστε εκεί και να τιμήσουμε τον βασιλιά ... Η χώρα σας είναι μια φανταστική χώρα και θα είναι τιμή μας να είμαστε εκεί».
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε τον Τραμπ για μια τριήμερη κρατική επίσκεψη τον Ιούνιο του 2019 κατά την πρώτη του θητεία, κατά την οποία παρέστη σε ένα πλούσιο κρατικό δείπνο και ένα ιδιωτικό γεύμα με την ηγεμόνα, καθώς και τσάι με τον Κάρολο, ο οποίος ήταν τότε διάδοχος.
Αυτή η επίσκεψη έβαλε ήδη τον Τραμπ σε μια επίλεκτη ομάδα Αμερικανών προέδρων, καθώς μόνο ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επίσημες κρατικές επισκέψεις στη Βρετανία κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων ρεκόρ της Ελισάβετ στον θρόνο.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αξία των οποίων κυμαίνεται από 20 έως 10.000 ευρώ
Το Ιράν χαρακτήρισε την ανάρτηση «γελοία»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά από τον τεχνολογικό κολοσσό να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google μετά το διάταγμά του
Καταγγελίες για υποκλοπή και «άδειασμα» τραπεζικών λογαριασμών
Την πολιτική του επιβίωση φοβάται ο Ρώσος πρόεδρος αν ο πόλεμος στην Ουκρανία τερματιστεί χωρίς νίκη της Μόσχας
Προτίμησε μια ταπεινωτική τιμωρία από το να παραδοθεί στην αστυνομία
Αναγκάστηκε τελικά σε προσγείωση
Γιατί η συγκεκριμένη κατασκευή δεν παρασύρθηκε από τον χείμαρρο
Η τελευταία σχολική λεωφορειογραμμή πέρασε τη γέφυρα πριν καταρρεύσει
Ναυτικές δυνάμεις της αποστολής «Irini» πραγματοποίησαν έλεγχο στο πετρελαιοφόρο MV SUN
Ένας στους τρεις Ιταλούς θα είναι άνω των 65 ετών
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση κατά της Τεχεράνης
Νεκροί και οι δύο - Τους βρήκαν τα παιδιά τους
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.