- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσκαλείται δυο φορές για επίσημη επίσκεψη στο Μπάκιγχαμ
Την πρόσκληση επέδωσε ο Κιρ Στάρμερ
Τραμπ: Γίνεται ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που προσκαλείται δυο φορές από το Μπάκιγχαμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε την Πέμπτη πρόσκληση του βασιλιά Καρόλου να επισκεφθεί τη Βρετανία, καθιστώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον πρώτο εκλεγμένο πολιτικό ηγέτη στη σύγχρονη εποχή που φιλοξενείται για δύο κρατικές επισκέψεις από έναν βρετανό μονάρχη.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ παρέδωσε στον Τραμπ μια επιστολή του Καρόλου ενώπιον δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο πριν από τις επίσημες συναντήσεις που αναμένεται να συζητηθούν για την Ουκρανία και την παγκόσμια ασφάλεια καθώς και για διμερή ζητήματα.
Ο Τραμπ άνοιξε και διάβασε αμέσως την επιστολή, ελέγχοντας αστειευόμενος ότι έφερε την υπογραφή του βασιλιά, την οποία στη συνέχεια χαρακτήρισε «όμορφη» και την κράτησε ψηλά για να τη δουν οι κάμερες.
«Αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αυτό είναι πρωτοφανές», είπε ο Στάρμερ στον Τραμπ, προτού πιέσει με τρόπο τον πρόεδρο να απαντήσει στην πρόσκληση.
«Η απάντηση είναι ναι», απάντησε ο Τραμπ. Είπε στον Στάρμερ ότι θα παρευρεθεί μαζί με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ. «Ανυπομονούμε να είμαστε εκεί και να τιμήσουμε τον βασιλιά ... Η χώρα σας είναι μια φανταστική χώρα και θα είναι τιμή μας να είμαστε εκεί».
Η αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχθηκε τον Τραμπ για μια τριήμερη κρατική επίσκεψη τον Ιούνιο του 2019 κατά την πρώτη του θητεία, κατά την οποία παρέστη σε ένα πλούσιο κρατικό δείπνο και ένα ιδιωτικό γεύμα με την ηγεμόνα, καθώς και τσάι με τον Κάρολο, ο οποίος ήταν τότε διάδοχος.
Αυτή η επίσκεψη έβαλε ήδη τον Τραμπ σε μια επίλεκτη ομάδα Αμερικανών προέδρων, καθώς μόνο ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζορτζ Μπους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επίσημες κρατικές επισκέψεις στη Βρετανία κατά τη διάρκεια των 70 χρόνων ρεκόρ της Ελισάβετ στον θρόνο.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.