- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΗΠΑ: 11χρονη αυτοκτόνησε όταν συμμαθητές της απείλησαν την οικογένειά της με απέλαση
«Η κόρη μου έπεσε θύμα bullying στο σχολείο επειδή είμαστε μετανάστες», δήλωσε η μητέρα της
Τέξας: 11χρονη αυτοκτόνησε όταν οι συμμαθητές της είπαν πώς η οικογένειά της θα απελαθεί
Ένα 11χρονο κορίτσι αυτοκτόνησε καθώς, όπως ισχυρίζεται η μητέρα της, δέχθηκε εκφοβισμό από άλλους μαθητές, οι οποίοι την προσέβαλαν λέγοντας ότι η οικογένειά της βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ.
Η Jocelynn Rojo Carranza, όπως ήταν το όνομα του κοριτσιού που αυτοκτόνησε , πέθανε στις 8 Φεβρουαρίου – πέντε ημέρες αφότου η μητέρα της τη βρήκε αναίσθητη στο σπίτι τους στο Gainesville του Τέξας. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου.
«Όλη την εβδομάδα περίμενα ένα θαύμα – περίμενα να γίνει καλά η κόρη μου», δήλωσε η μητέρα της Marbella Carranza στο KUVN. «Αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε τίποτα που μπορούσε να γίνει».
«Η Jocelynn εκφοβίστηκε και χλευάστηκε στο σχολείο επειδή είμαστε μετανάστες», δήλωσε η μητέρα της στο CNN. Η Jocelynn φοιτούσε στο Gainesville Intermediate School, σύμφωνα με το KUVN.
«Θα καλούσαν το μεταναστευτικό για να πάρουν τους γονείς της και να μείνει μόνη της», δήλωσε η Carranza στο KUVN.
Η Marbella Carranza δήλωσε στο CNN ότι έχει μιλήσει με τους ερευνητές σχετικά με το τι οδήγησε στο θάνατο της Jocelynn, αλλά δεν υπάρχει «τίποτα συγκεκριμένο» ακόμα. Δεν είχε προηγούμενες ενδείξεις ότι η κόρη της δεχόταν εκφοβισμό, είπε.
«Ποτέ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο», δήλωσε η Carranza στο CNN. «Η κόρη μου δεν έδειξε ποτέ αλλαγές. Θέλω να πω, δεν υπήρξε ποτέ κάτι που να μου έδωσε ενδείξεις ότι ήταν θύμα bullying».
Η Marbella Carranza ισχυρίζεται ότι το σχολείο της κόρης της γνώριζε για τον υποτιθέμενο εκφοβισμό, αλλά δεν την ενημέρωσε, και έμαθε ότι η κόρη της είχε λάβει συμβουλές στο σχολείο μόνο όταν της το είπαν οι ερευνητές.
«Φαίνεται ότι το σχολείο γνώριζε τα πάντα, αλλά ποτέ, ποτέ δεν μου είπαν τι συνέβαινε με την κόρη μου», δήλωσε η μητέρα. «Φαίνεται ότι πήγαινε μία ή δύο φορές την εβδομάδα στη συμβουλευτική για να αναφέρει τι συνέβαινε».
«Θέλω δικαιοσύνη – το σχολείο έδειξε αμέλεια όταν δεν με ενημέρωνε για το τι συνέβαινε με την κόρη μου», πρόσθεσε.
Η ανεξάρτητη σχολική περιφέρεια του Γκέινσβιλ δεν επιβεβαίωσε αν ήταν ενήμερη για αναφορές εκφοβισμού σε βάρος του κοριτσιού. «Κάθε φορά που λαμβάνουμε μια αναφορά για εκφοβισμό, ανταποκρινόμαστε άμεσα για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές είναι ασφαλείς σωματικά και συναισθηματικά. Παρόλο που δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για συγκεκριμένους μαθητές ή περιστατικά, τα σχολεία μας εφαρμόζουν διάφορες πολιτικές για την καταπολέμηση του εκφοβισμού και την επίλυση των συγκρούσεων», ανέφερε η περιφέρεια σε επικοινωνία της με το CNN.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.