- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Apple υπόσχεται επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ τα επόμενα τέσσερα χρόνια
Ο πρόεδρος Τραμπ ασκεί πιέσεις στις εταιρείες να επαναφέρουν την παραγωγή τους εντός συνόρων
ΗΠΑ: Η Apple υπόσχεται επενδύσεις 500 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα 4 χρόνια - Χρηματοδοτεί νέα πρότζεκτ και προχωρά σε προσλήψεις 20.000 επιπλέον υπαλλήλων
Η Apple ανακοίνωσε σήμερα σχέδια για επενδύσεις πάνω από 500 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και υποσχέθηκε τη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ασκεί πιέσεις σε αμερικανικές εταιρείες να επαναφέρουν την παραγωγή τους εντός των ΗΠΑ.
«Η Apple ανακοινώνει σήμερα τη μεγαλύτερη δέσμευση δαπανών που έχει κάνει ποτέ, με σχέδια να δαπανήσει και να επενδύσει περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε ο κολοσσός.
Όπως είπε, θέλει να χρηματοδοτήσει πρότζεκτ στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης, της μηχανικής και της εκπαίδευσης.
Apple: Επενδύει στις ΗΠΑ τα επόμενα χρόνια
Στα σχέδιά της επίσης είναι να αυξήσει τη χωρητικότητα των υφιστάμενων αμερικανικών χώρων παραγωγής της καθώς και την κατασκευή έως το 2026 ενός νέου εργοστασίου στο Χιούστον, στην πολιτεία του Τέξας, για την παραγωγή διακομιστών που μέχρι τώρα κατασκευάζονταν «εκτός ΗΠΑ», αναφέρει αναλυτικά το δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας ότι αυτή η νέα τοποθεσία θα «δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Συνολικά, αυτά τα πρότζεκτ θα επιτρέψουν την πρόσληψη 20.000 επιπλέον υπαλλήλων τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ισχυρίζεται η Apple.
Η ανακοίνωση έρχεται αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σχέδια για επιβολή νέων δασμών σε ένα ευρύ φάσμα ξένων και κινεζικών προϊόντων, από ημιαγωγούς μέχρι αυτοκίνητα και φαρμακευτικά προϊόντα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.