Πούτιν: Η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις
Ο Ρώσος πρόεδρος «αξιολογεί θετικά» τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον
Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος «αξιολογεί θετικά» τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον - Η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι ενημερώθηκε δηλώνοντας ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των διμερών συνομιλιών Μόσχας - Ουάσινγκτον που έγιναν στο Ριάντ στη Σαουδική Αραβία και τόνισε ότι η Ουκρανία δεν θα αποκλειστεί από τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
«Ναι, ενημερώθηκα. Τις αξιολογώ πολύ θετικά, υπάρχουν αποτελέσματα», είπε ο Πούτιν για τις συνομιλίες.
«Χωρίς ενίσχυση του επιπέδου εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, είναι αδύνατο να επιλυθούν πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής κρίσης», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του που μεταδίδεται ζωντανά από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.
«Ο στόχος αυτής της συνάντησης (σ.σ. στο Ριάντ) ήταν ακριβώς η αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ». Η Ουκρανία και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν προσκλήθηκαν στις συνομιλίες στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, εντείνοντας την ανησυχία τους ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον ενδέχεται να συνάψουν μια συμφωνία για το ουκρανικό, που αγνοεί τα ζωτικά τους συμφέροντα.
Ωστόσο, ο Πούτιν ανέφερε ότι η Μόσχα ποτέ δεν απέρριψε συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ή με το Κίεβο και ήταν αυτοί που αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με τη Μόσχα.
«Δεν επιβάλλουμε τίποτα σε κανέναν. Είμαστε έτοιμοι, το έχω πει εκατό φορές - αν θέλουν, παρακαλώ, αφήστε αυτές τις διαπραγματεύσεις να γίνουν. Και θα είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε.
«Κανείς δεν αποκλείει την Ουκρανία», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, λέγοντας ότι συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για «υστερικές» αντιδράσεις απέναντι στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Επιτροπή έχει διευκρινίσει πως το βραβείο δεν είναι μεταβιβάσιμο.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας
H ακτογραμμή έχει υποχωρήσει δραματικά
Όλοι τους φέρεται να παραδέχτηκαν, χωρίς αντιρρήσεις, όσα τους καταλογίζονται
«'Ολες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι της αμερικανικής πλευράς
Ο 24χρονος είχε αποφύγει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για περίπου έναν χρόνο
Μέσω διπλωματίας επιχειρούν οι ΗΠΑ να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλωτών
Αντιμέτωπος με 20ετή φυλάκιση για επίθεση στην κόρη του προπονητή του
Κοινή συνέντευξη Τύπου με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Όλα ξεκίνησαν όταν πρόφερε λανθασμένα το όνομα του πρωθυπουργού της Αλβανίας
Η Διεθνής Ομοσπονδία εκφράζει θλίψη και ζητά προστασία των εθελοντών εν μέσω γενικευμένων ταραχών
Λόγω των ρωσικών επιθέσεων στις ενεργειακές υποδομές
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη για την εμφάνιση του ματιού του, χαρακτηρίζοντάς το ως ακίνδυνο
Πρόκειται για το έκτο πλοίο που μπαίνει στο στόχαστρο του Τραμπ
O πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών
Σύμφωνα με επίσημη αναφορά των ελβετικών αρχών για την φονική φωτιά
Φόβοι για διατάραξη της ροής πετρελαίου μέσω του Στενού του Ομάν
Ένα αρκτικό έδαφος με πληθυσμό μόλις 57.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.