- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αργεντινή: Μετά τον Τραμπ και ο Μιλέι αποσύρει την χώρα του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έκανε λόγο για «βαθιές διαφορές» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας
Αργεντινή: Μετά τον Τραμπ, ο Μιλέι αποσύρει την χώρα του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι θα αποσύρει τη λατινοαμερικάνικη χώρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αργεντίνικης προεδρίας, σε μια απόφαση που αιτιολογείται με αναφορές σε «βαθιές διαφορές σχετικά με τη διαχείριση της υγείας» και «την πολιτική επιρροή ορισμένων κρατών».
«Ο Χαβιέρ Μιλέι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Χεράρδο Γουέρτεϊν να αποσύρει την Αργεντινή από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο Μανουέλ Άντορνι σε συνέντευξη Τύπου.
Οι Αργεντινοί «δεν θα επιτρέψουν σε έναν διεθνή οργανισμό να επέμβει στην κυριαρχία μας, πόσο μάλλον όταν αφορά την υγεία μας», είπε.
Μιλώντας για «διαφορές» στη διαχείριση θεμάτων υγείας, ο εκπρόσωπος ανέφερε συγκεκριμένα «την πανδημία που, με την κυβέρνηση του (σ.σ. κεντροαριστερού) Αλμπέρτο Φερνάντες (2019-2023) μας οδήγησε στη μεγαλύτερη απομόνωση στην ιστορία της ανθρωπότητας». Παράλληλα, ο Άντορνι έκανε λόγο για «έλλειψη ανεξαρτησίας από την πολιτική επιρροή ορισμένων κρατών».
Αυτή η αποχώρηση, πρόσθεσε, θα δώσει στη χώρα «μεγαλύτερη ευελιξία να εφαρμόσει πολιτικές προσαρμοσμένες στο πλαίσιο και τα συμφέροντα της Αργεντινής, μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πόρων και επιβεβαιώνει την πορεία μας προς μια κυρίαρχη χώρα σε θέματα υγείας».
Ο ΠΟΥ έχει εκφράσει τη λύπη του για την απόφαση Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να «επανεξετάσουν» την επαναφορά τους στον Οργανισμού.
Πρόεδρος από τον Δεκέμβριο του 2023, ο Μιλέι με τις πολιτικές του δείχνει διαρκώς την ιδεολογική και προσωπική του ταύτιση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον οποίο θεωρεί τον κύριο φυσικό του σύμμαχο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.