- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αργεντινή: Μετά τον Τραμπ και ο Μιλέι αποσύρει την χώρα του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Έκανε λόγο για «βαθιές διαφορές» όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας
Αργεντινή: Μετά τον Τραμπ, ο Μιλέι αποσύρει την χώρα του από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι θα αποσύρει τη λατινοαμερικάνικη χώρα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της αργεντίνικης προεδρίας, σε μια απόφαση που αιτιολογείται με αναφορές σε «βαθιές διαφορές σχετικά με τη διαχείριση της υγείας» και «την πολιτική επιρροή ορισμένων κρατών».
«Ο Χαβιέρ Μιλέι έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Χεράρδο Γουέρτεϊν να αποσύρει την Αργεντινή από τον ΠΟΥ», δήλωσε ο Μανουέλ Άντορνι σε συνέντευξη Τύπου.
Οι Αργεντινοί «δεν θα επιτρέψουν σε έναν διεθνή οργανισμό να επέμβει στην κυριαρχία μας, πόσο μάλλον όταν αφορά την υγεία μας», είπε.
Μιλώντας για «διαφορές» στη διαχείριση θεμάτων υγείας, ο εκπρόσωπος ανέφερε συγκεκριμένα «την πανδημία που, με την κυβέρνηση του (σ.σ. κεντροαριστερού) Αλμπέρτο Φερνάντες (2019-2023) μας οδήγησε στη μεγαλύτερη απομόνωση στην ιστορία της ανθρωπότητας». Παράλληλα, ο Άντορνι έκανε λόγο για «έλλειψη ανεξαρτησίας από την πολιτική επιρροή ορισμένων κρατών».
Αυτή η αποχώρηση, πρόσθεσε, θα δώσει στη χώρα «μεγαλύτερη ευελιξία να εφαρμόσει πολιτικές προσαρμοσμένες στο πλαίσιο και τα συμφέροντα της Αργεντινής, μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πόρων και επιβεβαιώνει την πορεία μας προς μια κυρίαρχη χώρα σε θέματα υγείας».
Ο ΠΟΥ έχει εκφράσει τη λύπη του για την απόφαση Τραμπ και εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να «επανεξετάσουν» την επαναφορά τους στον Οργανισμού.
Πρόεδρος από τον Δεκέμβριο του 2023, ο Μιλέι με τις πολιτικές του δείχνει διαρκώς την ιδεολογική και προσωπική του ταύτιση με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον οποίο θεωρεί τον κύριο φυσικό του σύμμαχο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δύο από τα παιδιά μου χάθηκαν. Ένας από τους τρεις γιους μου είναι ζωντανός» - 8 νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Συνεχίζονται οι έρευνες για το κίνητρο
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μη σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.