- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουάσινγκτον: Έχουν ανασυρθεί 55 σοροί από τα παγωμένα νερά του ποταμού Ποτόμακ
Πάνω από 200 πλεούμενα συμμετέχουν στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας
Ουάσινγκτον: Έχουν ανασυρθεί 55 σοροί από τα παγωμένα νερά του ποταμού Ποτόμακ - Πάνω από 200 πλεούμενα συμμετέχουν στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας
Τέσσερις ημέρες μετά τη σύγκρουση στους αιθέρες της Ουάσιγκτον αεροπλάνου της γραμμής με στρατιωτικό ελικόπτερο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 67 ανθρώπους, είχαν ανασυρθεί και ταυτοποιηθεί μέχρι χθες Κυριακή 55 πτώματα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Ποτόμακ, σύμφωνα με τις αρχές.
«Εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν νέα πτώματα. Μέχρι τώρα, έχουν ταυτοποιηθεί 55 θύματα αυτού του δυστυχήματος στην Ουάσιγκτον», δήλωσε ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της αμερικανικής πρωτεύουσας, ο Τζον Ντόνελι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το απόγευμα (τοπική ώρα).
«Θα παραμείνουμε εδώ και θα συνεχίσουμε τις έρευνες ωσότου να τους ανασύρουμε όλους», υποσχέθηκε. «Θεωρούμε πως θα μπορέσουμε να ανακτήσουμε όλα τα θύματα».
Έπειτα από σχολαστική προετοιμασία, οι ομάδες έρευνας ετοιμάζονται να αρχίσουν την επιχείρηση για να ανασυρθεί το μεγαλύτερο κομμάτι του κουφαριού του επιβατικού αεροσκάφους σήμερα.
Πάνω από 200 πλεούμενα συμμετέχουν στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας, που πλέον εισέρχεται στην πέμπτη της ημέρα, κατά τις αρχές.
Νωρίτερα χθες, συγγενείς θυμάτων συγκεντρώθηκαν στην όχθη του Ποτόμακ, κοντά στο σημείο όπου συγκρούστηκαν το αεροσκάφος με το ελικόπτερο, όπου άφησαν λευκά τριαντάφυλλα.
«Η έλλειψη προσωπικού στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας είναι μείζον πρόβλημα εδώ και χρόνια», παραδέχτηκε ο νέος υπουργός Μεταφορών Σον Ντάφι χθες στο Fox News, υποσχόμενος πως θα προσληφθούν «λαμπροί» επαγγελματίες, «ευφυείς και ταλαντούχοι», στους πύργους ελέγχου.
Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν την Πέμπτη πως στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσιγκτον δεν υπήρχε καν το «φυσιολογικό» επίπεδο στελέχωσης όταν εκτυλίχθηκε η τραγωδία.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε από την πλευρά του να ενοχοποιήσει —χωρίς καμιά απόδειξη— τις πολιτικές προώθησης της διαφορετικότητας στην αμερικανική δημόσια διοίκηση για το δυστύχημα και την έλλειψη προσωπικού στις τάξεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Οι ερευνητές της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (NTSB), ανεξάρτητης αρχής, ευελπιστούν πως θα δώσουν στη δημοσιότητα προκαταρκτικό πόρισμα για τα αίτια της αεροπορικής καταστροφής εντός τριάντα ημερών. Η πλήρης έρευνά τους θα χρειαστεί ως ακόμη κι ένας χρόνος για να αποπερατωθεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.