- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο Ντόναλντ Τραμπ ιδρύει συμβούλιο «αξιολόγησης» της FEMA
Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργήσει την υπηρεσία
Ο Ντόναλντ Τραμπ ιδρύει συμβούλιο «αξιολόγησης» της FEMA - Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργήσει την υπηρεσία
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε την Κυριακή προεδρικό εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο συγκροτείται συμβούλιο «αξιολόγησης» της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (FEMA), χωρίς - προς το παρόν τουλάχιστον - να κάνει πράξη την απειλή του να κλείσει τον κυριότερο οργανισμό της χώρας ως προς τη διαχείριση καταστροφών.
Το κείμενο προβλέπει τη δημιουργία συμβουλίου που θα αποτελείται από ηγετικά στελέχη ομοσπονδιακών υπηρεσιών και «διακεκριμένα» πρόσωπα που θα επιλέξει ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ. Ορίζεται πως θα συνέλθει εντός 90 ημερών και θα του παραδώσει έκθεση εντός 180 ημερών από την πρώτη συνεδρίασή του. Ο Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργήσει τη FEMA κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Βόρεια Καρολίνα και στην Καλιφόρνια την Παρασκευή· ανήγγειλε πως θα υπέγραφε σύντομα εκτελεστικό προεδρικό διάταγμα για την εκ βάθρων αναμόρφωση ή το κλείσιμο της.
Τραμπ: Η υπηρεσία χειρίστηκε αδέξια τις κρίσεις σε δύο πολιτείες
Σύμφωνα με τον μεγιστάνα, η υπηρεσία χειρίστηκε αδέξια την αντιμετώπιση των κρίσεων στις δύο πολιτείες· πρόσθεσε πως προσωπικά, θα προτιμούσε να διανέμονται ομοσπονδιακά κεφάλαια στις πολιτείες ώστε να αντιμετωπίζουν οι ίδιες τις καταστροφές.
Στο κείμενο του διατάγματος αναφέρεται πως υπάρχουν «ανησυχίες» για πολιτική «προκατάληψη» στη FEMA κατά του κ. Τραμπ και ότι κεφάλαια ύψους 1 δισεκ. δολαρίων χρησιμοποιήθηκαν για να «καλωσοριστούν παράνομοι μετανάστες». Η ομοσπονδιακή υπηρεσία είναι αρμόδια για την κινητοποίηση προσωπικού, μέσων και εφοδίων για την υποστήριξη περιοχών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές. Η χρηματοδότησή της αυξήθηκε θεαματικά τα τελευταία χρόνια: τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι καταστροφικές πυρκαγιές έχουν πολλαπλασιαστεί. Ο υπηρεσιακός επικεφαλής της FEMA Καμ Χάμιλτον σε εσωτερικό σημείωμα προς το προσωπικό την Παρασκευή προσπάθησε να καθησυχάσει, υπογραμμίζοντας πως η ύπαρξή της είναι ζωτικής σημασίας, καθώς φέρνει σε πέρας «απαραίτητη αποστολή» και εγγυάται «την εθνική ασφάλειά μας».
Η FEMA έχει αναγκαστεί στο παρελθόν να δώσει μάχες κατά της παραπληροφόρησης για το έργο της, ιδιαίτερα στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
«Δεν έχω συναντήσει πιο φρικτή υπόθεση κακοποίησης ζώων» ανέφερε ο εισαγγελέας
Τι αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
To προηγούμενο με την υπόθεση του Τίμοθι ΜακΒέι
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο πάρκο, ενώ εκδηλώθηκε και μικρής έκτασης φωτιά
Δύο σοβαρά τραυματίες και εκτεταμένες ζημιές
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις πολιτείες
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υποστηρίζει ότι η Επιτροπή Νόμπελ έχασε την «ηθική πυξίδα» της
Το ποσό δόθηκε από τα ιδιωτικά εισοδήματα του μονάρχη
Προβλήματα σε επιχειρήσεις και online υπηρεσίες
«Πολιτικά και ιδεολογικά υποκινούμενη» η πρόθεση εκτιμούν οι εισαγγελείς
Οι ΗΠΑ σε τροχιά διπλωματικής σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους συμμάχους της
Έχει περάσει περίπου μισό αιώνα πίσω από τα κάγκελα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.