- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκλογές στη Λευκορωσία: Ο Λουκασένκο ετοιμάζεται για έβδομη θητεία
Για εκλογές φάρσα κάνει λόγο η αντιπολίτευση
«Ο Λουκασένκο είναι εγκληματίας που έχει καταλάβει την εξουσία», είπε η αρχηγός της αντιπολίτευσης
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, στενός σύμμαχος της Μόσχας, χαρακτήρισε τη χώρα του «σκληρή δημοκρατία» αφού ψήφισε σήμερα στις προεδρικές εκλογές, οι οποίες θεωρούνται βέβαιαι ότι θα του εξασφαλίσουν έβδομη συνεχή θητεία.
«Έχουμε μια σκληρή δημοκρατία στη Λευκορωσία», είπε στους δημοσιογράφους ο ηγέτης της Λευκορωσίας, που κυβερνά από το 1994, προσθέτοντας ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι στη χώρα θα μπορούσαν να ζητήσουν χάρη, αλλά αποκλείοντας κάθε διάλογο με την εξόριστη αντιπολίτευση.
Ο 70χρονος Λουκασένκο έδωσε μια μεγάλης διάρκειας συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ερωτήθηκε πώς θα μπορούσαν οι εκλογές να είναι ελεύθερες και δίκαιες όταν τα βασικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης είτε βρίσκονται στη φυλακή είτε έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.
Κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους, είπε, έχουν «επιλέξει να πάνε στη φυλακή, κάποιοι άλλοι, έχουν επιλέξει την εξορία, όπως την χαρακτηρίζετε. Δεν πετάξαμε με τις κλωτσιές κανέναν από τη χώρα».
Οπως είπε ο Λουκασένκο, κανένας δεν εμποδίζεται να εκφραστεί στη Λευκορωσία, αλλά η φυλακή είναι «για εκείνους που άνοιξαν τόσο πολύ το στόμα τους και, για να το θέσω ωμά, για εκείνους που παραβίασαν τον νόμο».
Από την πλευρά της, η αρχηγός της εξόριστης αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια χαρακτήρισε «φάρσα» τις προεδρικές εκλογές.
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Λευκορωσία είναι φάρσα», είπε στους δημοσιογράφους στη Βαρσοβία, αποκαλώντας τον Λουκασένκο «εγκληματία που έχει καταλάβει την εξουσία» και ζητώντας την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Σοτουντέχ έχει υπερασπιστεί πολλούς αντιφρονούντες και ακτιβιστές, κυρίως γυναίκες που αρνούνταν να φορέσουν μαντίλα
Η ρύθμιση θεσπίστηκε για να ενισχύσει τα μικρά βιβλιοπωλεία
Με υποσχέσεις προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Η ηθοποιός φέρεται να είναι η πέτρα του σκανδάλου για την χειροδικία της Γαλλίδας Πρώτης Κυρίας
Παρά την ακύρωση της καταδίκης δεν αναμένεται να αποφυλακιστεί
Η έρευνα βασίστηκε σε περίπου 430 βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις
Δύο εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού πετρελαίου διέσχισαν τα Στενά εν μέσω γεωπολιτικής έντασης
Πολλά περιστατικά διεπράχθησαν σε νοσοκομεία, εν ώρα υπηρεσίας
Tα φερόμενα μηνύματα του προέδρου με την Ιρανή ηθοποιό Γκολσιφτέ Φαραχανί
Tο σύστημα των καμερών πιθανότατα συνέδεσε λανθασμένα την πινακίδα
Βρυξέλλες και Ευρωκοινοβούλιο διαπραγματεύονται τους τελικούς όρους εν μέσω πιέσεων Τραμπ
Eπί αντιδικίας μεταξύ της Meta Platforms Ireland και της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής
Για τη φερόμενη λιβυκή χρηματοδότηση της καμπάνιας του 2007
Της είχαν υποσχεθεί καριέρα στο μόντελινγκ
Η φωτογραφία έχει γίνει viral προκαλώντας πλήθος σχολίων από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης
Δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι ταυτότητές τους
Εμπόριο, τεχνητή νοημοσύνη και Ιράν στο επίκεντρο της κρίσιμης επίσκεψης στο Πεκίνο
Παραδοσιακά, οι Πάπες φορούσαν κόκκινα δερμάτινα παπούτσια
Νέα δικαιώματα για τους επιβάτες
Ένας νεκρός - Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας 49 άνθρωποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.