- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ισραήλ: Στις οικογένειές τους μετά από 471 ημέρες - Οι πρώτες εικόνες από τις ομήρους που απελευθερώθηκαν
Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες των απελευθερωμένων ομήρων που επανενώθηκαν με τις μητέρες τους
Ισραήλ: Στις οικογένειές τους μετά από 471 ημέρες - Οι πρώτες εικόνες από τις ομήρους που απελευθερώθηκαν
Με τις μητέρες τους επανενώθηκαν μετά από 471 ημέρες, οι Ισραηλινές που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς, με τον ισραηλινό στρατό να δημοσιεύει τις πρώτες εικόνες τους.
Οι μητέρες των Ρόμι Γκόνεν, Ντορόν Στάνμπαρ Χάιρ και Έμιλυ Νταμάρι περίμεναν τις κόρες τους σε μια ειδική μονάδα των Ισραηλινών δυνάμεων που είχε στηθεί κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και μόλις τις είδαν, δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Οι τρεις ομήροι που απελευθερώθηκαν μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο για αξιολόγηση και θεραπεία, όπου θα επανενωθούν με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς τους.
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους δεν σταμάτησαν ποτέ να παλεύουν για την Έμιλι σε όλη αυτή τη φρικτή δοκιμασία και που δεν σταμάτησαν ποτέ να λένε το όνομά της. Στο Ισραήλ, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Σας ευχαριστώ που φέρατε την Έμιλυ στο σπίτι», καταλήγει.
Οι IDF δημοσίευσε επίσης πλάνα από τις μητέρες των τριών πρώην ομήρων στις εγκαταστάσεις κοντά στα σύνορα να παρακολουθούν τις κόρες τους να επιστρέφουν στο Ισραήλ, μαζί με αποσπάσματα από τις οικογένειες που πανηγύριζαν.
אימהות שלוש השבות בנקודת הקליטה עם ראש אגף כוח האדם, אלוף דדו בר כליפא, צופות בבנותיהן שבות ארצה pic.twitter.com/Z1kwIIOHhK
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) January 19, 2025
Εν τω μεταξύ, η επόμενη ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων στη Γάζα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, σύμφωνα με αξιωματούχο της Χαμάς. «Η απελευθέρωση της δεύτερης ομάδας ισραηλινών κρατουμένων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του επόμενου Σαββάτου, κατά την έβδομη ημέρα της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός», δήλωσε τηλεφωνικά από την Ντόχα ο αξιωματούχος της Χαμάς, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό των ομήρων που θα απελευθερωθούν τότε, ούτε τον αριθμό των παλαιστινίων κρατουμένων που θα πρέπει να απελευθερώσει σε αντάλλαγμα το Ισραήλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης προβάλουν ως η πιθανότερη λύση
Με φόντο την κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή
Η αξία ενός κιβωτίου μπορεί να φτάνει τις 40 έως 50 λίρες
Oι NYT εξασφάλισαν φωτογραφία από δορυφόρο της Airbus
Η τελική πρόταση ήταν περίπου 63% υψηλότερη από την αρχική
Λίγες ώρες μετά τα συντονισμένα χτυπήματα Ηνωμένων Πολιτειών και Ισραήλ
Μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν
Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συγκεντρώσεις
Από τον σκιώδη πόλεμο στα ανοιχτά πλήγματα
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές, τραυματισμοί ή θύματα
Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές
Μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην Τεχεράνη
Η ανταλλαγή πληγμάτων εντείνει τις ανησυχίες για γενικευμένη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη
«Η κοινή μας δράση θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τον γενναίο ιρανικό λαό να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του» τονίζει
«Θα εξαλείψουμε τις απειλές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.