- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ποιοι είναι οι Ισραηλινοί όμηροι που θα απελευθερωθούν από τη Χαμάς - Ανοίγει ο δρόμος για την εκεχειρία στη Γάζα
Σε ισχύ είναι η εκεχειρία στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς από τις 11:15 της Κυριακής (19.1), ανακοίνωσε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Με ανάρτησή της στο Τelegram η Χαμάς έκανε γνωστά τα ονόματα των Ισραηλινών ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι στο πλαίσιο της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Πρόκειται για τις:
- Ντορόν Σταινμπρέχερ 31 ετών, νοσηλεύτρια κτηνιατρικής η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμά της στο Κιμπούς Κφαρ Αζά όταν η Χαμάς επιτέθηκε. Στις 10:30 της 7ης Οκτωβρίου, έστειλε φωνητικό μήνυμα σε φίλους της: «Έφτασαν, με έχουν».
- Ρόμι Γκόνεν, 24 ετών, έπεσε σε ενέδρα καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το φεστιβάλ Supernova.
- Έμιλι Νταμάρι, 28 ετών, η οποία έχει διπλή βρετανική-ισραηλινή υπηκοότητα, πιάστηκε όμηρος από το κιμπούτς Κφαρ Αζά.
Από την πλευρά του το Ισραήλ σε ανάρτησή της στο X ανήρτησε τα ονόματα και τις φωτογραφίες των 33 ομήρων που πρέπει να απελευθερωθούν στην πρώτη φάση. Να σημειωθεί ότι η απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα μετά τις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).
Παραιτήθηκε ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας
Στο μεταξύ, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, ο Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ, όπως και δύο άλλοι υπουργοί του εθνικιστικού, θρησκευτικού κόμματός του παραιτήθηκαν από την κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου λόγω της συμφωνίας που σύναψε με τη Χαμάς για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα το κόμμα τους.
Το κόμμα Otzma Yehudit (Εβραϊκή Δύναμη) δεν συμμετέχει πλέον στον κυβερνητικό συνασπισμό, όμως επεσήμανε ότι δεν θα προσπαθήσει να ανατρέψει την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Με πληροφορίες από al Jazeera και The Times of Israel