- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πώληση όπλων αξίας 8 δισ. δολαρίων στο Ισραήλ
Τι περιλαμβάνει το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας
Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ αξίας 8 δισ. δολαρίων, λίγο πριν την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Η συγκεκριμένη πώληση, που πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, περιλαμβάνει κυρίως πυρομαχικά για την αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios.
Το πακέτο που ενέκρινε ο Μπάιντεν περιλαμβάνει πυρομαχικά για μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα καθώς και βλήματα πυροβολικού, βόμβες μικρής διαμέτρου και εκρηκτικές κεφαλές.
Πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να αψηφά για άλλη μια φορά την πίεση που ασκείται από ορισμένες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατικούς βουλευτές που αντιτίθενται σε ανάλογες πωλήσεις στο Ισραήλ.
«Ο πρόεδρος δήλωσε σαφέστατα ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τους πολίτες του, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, και να αποτρέψει κάθε επιθετικότητα προερχόμενη από το Ιράν και από τις συνδεδεμένες με αυτό οργανώσεις», όπως αναφέρει το Axios.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Κογκρέσο τον Νοέμβριο, ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, εξέχουσα φυσιογνωμία της αμερικανικής αριστεράς, είχε ζητήσει να σταματήσουν αυτές οι πωλήσεις όπλων. «Οι ΗΠΑ είναι συνένοχες σε όλες αυτές τις ωμότητες. Χρηματοδοτούμε αυτές τις ωμότητες και αυτή η συνενοχή πρέπει να τελειώσει».
Υπόσχεση Τραμπ για αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ, και σε αντίθεση με όλους τους προέδρους των τελευταίων ετών, ουδέποτε δεσμεύτηκε για ένα ανεξάρτητο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος. Ωστόσο εξέφρασε επίσης την επιθυμία για επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
Παρά τις έντονες διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται υπό την αιγίδα του Κατάρ, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Πολιτειών, καμία εκεχειρία δεν έχει συμφωνηθεί μετά την εκεχειρία διάρκειας μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου 2023.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.