- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Νότια Κορέα: Ένταλμα σύλληψης στον έκπτωτο πρόεδρο μετά την αεροπορική τραγωδία
Αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και για ανταρσία
Ο δικηγόρος του Γιουν Σουκ Γεολ δηλώνει πως ο έκπτωτος πρόεδρος δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση του δικαστηρίου
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον του έκπτωτου προέδρου Γιουν Σουκ Γεολ, όσο τα ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία με τους 179 νεκρούς παραμένουν αναπάντητα. Ο ίδιος, μέσω του δικηγόρου του, είπε πως το ένταλμα είναι παράνομο και άκυρο από τη στιγμή που δεν εκδόθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δικαστήριο της Νότιας Κορέας εκδίδει ένταλμα σύλληψης σε εν ενεργεία πρόεδρο. Ο Γιουν Σουκ Γεολ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και για ανταρσία μετά από την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ το ένταλμα θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.
Ο δικηγόρος του δηλώνει πως ο Γιουν δεν θα συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση και πως αναγνωρίζει μόνο το πόρισμα του Συνταγματικού Δικαστικού. «Αμφισβητώ την νομιμότητα αυτού του εντάλματος. Η θέση μας είναι πως αυτό το ένταλμα είναι παράνομο και άτοπο» τόνισε.
Και όλα αυτά ενώ η τραγωδία του αεροπορικού δυστυχήματος έχει βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στο πένθος. Οι αρχές έχουν στήσει σκηνές στο αεροδρόμιο της Μουαν για τους συγγενείς, οι οποίοι προσπαθούν θα σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος της απώλειας.
Η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων καθυστερεί, καθώς οι ειδικοί δυσκολεύονται να συλλέξουν γενετικό υλικό. Τα πτώματα έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν από τα αποτυπώματα.
Από της Δευτέρα έχουν σημειωθεί 68.000 ακυρώσεις εισιτηρίων για πτήσεις από και προς την Νότια Κορέα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.