- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ρωσία ξεκίνησε τη χρήση bitcoin για να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει την εκτεταμένη χρήση κρυπτονομισμάτων
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι κανείς στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ρυθμίσει το bitcoin
Εταιρείες στη Ρωσία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε διεθνείς πληρωμές μετά τις νομοθετικές αλλαγές που επέτρεψαν αυτή τη χρήση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυτικές κυρώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
Οι κυρώσεις έχουν περιπλέξει το εμπόριο της Ρωσίας με εταίρους όπως η Κίνα ή η Τουρκία, καθώς οι τοπικές τράπεζες είναι εξαιρετικά προσεκτικές με τις συναλλαγές που σχετίζονται με τη Ρωσία για να αποφευχθεί ο έλεγχος από Δυτικές ρυθμιστικές αρχές.
Φέτος, η Ρωσία επέτρεψε τη χρήση κρυπτονομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο και έχει λάβει μέτρα για να καταστήσει νόμιμη την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Η Ρωσία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην εξόρυξη bitcoin.
«Στο πλαίσιο του πειραματικού καθεστώτος, είναι δυνατή η χρήση bitcoin, που είχαμε εξορύξει εδώ στη Ρωσία (συναλλαγές εξωτερικού εμπορίου)», είπε ο Siluanov στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.
«Τέτοιες συναλλαγές γίνονται ήδη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επεκταθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο», είπε, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα αντιπροσωπεύουν το μέλλον.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ υπονομεύει τον ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος χρησιμοποιώντας το για πολιτικούς σκοπούς, αναγκάζοντας πολλές χώρες να στραφούν σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.
Ξεχώρισε το bitcoin ως παράδειγμα τέτοιων περιουσιακών στοιχείων, λέγοντας ότι κανείς στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ρυθμίσει το bitcoin. Οι δηλώσεις του Πούτιν έδειξαν ότι ο Ρώσος ηγέτης υποστηρίζει την εκτεταμένη χρήση κρυπτονομισμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.