- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η Ρωσία ξεκίνησε τη χρήση bitcoin για να αντιμετωπίσει τις δυτικές κυρώσεις
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστηρίζει την εκτεταμένη χρήση κρυπτονομισμάτων
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι κανείς στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ρυθμίσει το bitcoin
Εταιρείες στη Ρωσία ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα σε διεθνείς πληρωμές μετά τις νομοθετικές αλλαγές που επέτρεψαν αυτή τη χρήση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυτικές κυρώσεις, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov.
Οι κυρώσεις έχουν περιπλέξει το εμπόριο της Ρωσίας με εταίρους όπως η Κίνα ή η Τουρκία, καθώς οι τοπικές τράπεζες είναι εξαιρετικά προσεκτικές με τις συναλλαγές που σχετίζονται με τη Ρωσία για να αποφευχθεί ο έλεγχος από Δυτικές ρυθμιστικές αρχές.
Φέτος, η Ρωσία επέτρεψε τη χρήση κρυπτονομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο και έχει λάβει μέτρα για να καταστήσει νόμιμη την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin. Η Ρωσία είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην εξόρυξη bitcoin.
«Στο πλαίσιο του πειραματικού καθεστώτος, είναι δυνατή η χρήση bitcoin, που είχαμε εξορύξει εδώ στη Ρωσία (συναλλαγές εξωτερικού εμπορίου)», είπε ο Siluanov στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24.
«Τέτοιες συναλλαγές γίνονται ήδη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επεκταθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί τον επόμενο χρόνο», είπε, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς πληρωμές σε ψηφιακά νομίσματα αντιπροσωπεύουν το μέλλον.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση των ΗΠΑ υπονομεύει τον ρόλο του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος χρησιμοποιώντας το για πολιτικούς σκοπούς, αναγκάζοντας πολλές χώρες να στραφούν σε εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.
Ξεχώρισε το bitcoin ως παράδειγμα τέτοιων περιουσιακών στοιχείων, λέγοντας ότι κανείς στον κόσμο δεν θα μπορούσε να ρυθμίσει το bitcoin. Οι δηλώσεις του Πούτιν έδειξαν ότι ο Ρώσος ηγέτης υποστηρίζει την εκτεταμένη χρήση κρυπτονομισμάτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ηθοποιός δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στους πυρόπληκτους
Eπίδικο το ζήτημα της πρόσβασης των ανηλικών
Ο 50χρονος σταρ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πόλη των Αγγέλων - Δεσμεύτηκε να βοηθήσει
Ένα ακόμη άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση
Σκοπεύει να κατασκευάσει στο αλβανικό νησί Σαζάν βίλες και πολυτελή ξενοδοχεία
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για υπαναχώρηση στους όρους
«Παρίσι, ερχόμαστε»: Τα social media βρίσκουν ομοιότητες με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Ο δορυφόρος της Γης έχει πάνω από 90 ιστορικές τοποθεσίες σχετικές με την εξερεύνηση του διαστήματος
Τι αναφέρει η Le Figaro για τον Γάλλο πρωθυπουργό
«Είμαι καλά, απλά είμαι ηλικιωμένος», γράφει στη βιογραφία του ο ποντίφικας
H γυναίκα από την Αυστραλία νάρκωνε το ενός έτους κοριτσάκι και το βιντεοσκοπούσε σε «τεράστια αγωνία και πόνο»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η Γαλλία συνεχίζει να υπερασπίζεται την ελευθερία και την αντοχή μιας κοινωνίας που, αν και πληγωμένη, παραμένει προσηλωμένη στις δημοκρατικές της αξίες.
Η διοίκηση της Meta έστειλε μήνυμα στους υπεύθυνους των κτιρίων της εταιρείας με το οποίο τους ζήτησε να απομακρύνουν τις σερβιέτες και τα ταμπόν από τις ανδρικές τουαλέτες!
Δέχθηκε επίθεση προσπαθώντας να τα χαϊδέψει - Το χρονικό της τραγωδίας
Τι αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ
Δείτε τις δωρεές τους για την ανακούφιση των πληγέντων από τις φωτιές στο Λος Άντζελες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα
Ο απερχόμενος πρόεδρος μίλησε για τελευταία φορά από το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου
Στο ψήφισμα που υιοθετήθηκε με δώδεκα ψήφους υπέρ, δίνεται έμφαση στις επιθέσεις των Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων
H επόμενη μέρα για τη διάσημη πλατφόρμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.