- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ντόναλντ Τραμπ: Ελληνοαμερικανός ο νέος επικεφαλής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Ο Μάικλ Κράτσιος είχε υπηρετήσει και την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ
«Πρέπει να εξασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία της Αμερικής», δήλωσε ο Μάικλ Κράτσιος
Τον Ελληνοαμερικανό Μάικλ Κράτσιος επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ για να καλύψει τον ρόλο του Διευθυντή για την Πολιτική Επιστήμης και Τεχνολογίας στη νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τα καθήκοντά της από τον Ιανουάριο.
Thank you, Mr. President for the honor of serving in your White House again, this time as Assistant to the President for Science & Technology and for the nomination to be Director of OSTP. To ensure our Nation’s prosperity and security, we must unleash scientific breakthroughs… pic.twitter.com/YbPYLHuNk7
— Michael Kratsios (@MichaelKratsios) December 23, 2024
Ο Κράτσιος είχε υπηρετήσει και την προηγούμενη κυβέρνηση Τραμπ από τη θέση του επικεφαλής Τεχνολογίας.
Ο ίδιος ο Κράτσιος, με ανάρτησή του, ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ, κ. Πρόεδρε, για την τιμή να υπηρετήσω και πάλι στον Λευκό Οίκο , αυτή τη φορά ως βοηθός του Προέδρου για την Επιστήμη και την Τεχνολογία και για τον διορισμό μου ως Διευθυντή του Γραφείου Πολιτικής για την Επιστήμη και την Τεχνολογία (OSTP). Για να διασφαλίσουμε την ευημερία και την ασφάλεια του έθνους μας, πρέπει να απελευθερώσουμε επιστημονικές ανακαλύψεις και να εξασφαλίσουμε την τεχνολογική κυριαρχία της Αμερικής. Τώρα έχουμε τον Πρόεδρο που θα το κάνει να συμβεί».
Ο Μάικλ Τζον Κοτσακάς Κράτσιος (Michael John Kotsakas Kratsios) γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1986 στην Κολούμπια, ενώ κατάγεται από τη Χίο και την Καστοριά. Αποφοίτησε από το Richland North East High School στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας το 2004 και από το Πανεπιστήμιο του Princeton το 2008 με πτυχίο πολιτικών επιστημών και πιστοποιητικό Ελληνικών Σπουδών. Ήταν επισκέπτης μελετητής στο Πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου.
Μπήκε στον Λευκό Οίκο το 2017 επί κυβέρνησης Τραμπ και ανέλαβε τον ρόλο Διευθυντή Τεχνολογίας των Ηνωμένων Πολιτειών και Αναπληρωτή Βοηθού του Προέδρου στο Γραφείο Επιστημών και Τεχνολογίας από τον Μάρτιο του 2019. Την 1η Αυγούστου 2019, η Γερουσία των ΗΠΑ τον εξέλεξε ομόφωνα τέταρτο Διευθυντή Τεχνολογίας (CTO) των ΗΠΑ.
Υπό την ηγεσία του, ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε την Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες κατά τη διάρκεια της Τεχνολογικής Εβδομάδας τον Ιούνιο του 2017. Ο κ. Κράτσιος καθοδήγησε τις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και ήταν επικεφαλής των προσπαθειών του Λευκού Οίκου να ενσωματώσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο εθνικό σύστημα εναέριου χώρου.
Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην υπουργική σύνοδο των G7 στο Τορίνο της Ιταλίας. Τον Αύγουστο του 2018, ο Κράτσιος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ψηφιακή Οικονομική Υπουργική Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.