ΗΠΑ: O Τζο Μπάιντεν θα απονείμει χάρη σε 37 θανατοποινίτες
Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταδικαστεί για δολοφονίες
Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι μετατρέπει σε ισόβια τις ποινές 37 ατόμων που βρίσκονται σε ομοσπονδιακή θανατική ποινή
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν μετατρέπει τη θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής για 37 από 40 καταδικασμένους σε θάνατο, όπως ανέφερε ο ίδιος σε δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου.
«Σήμερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι μετατρέπει τις ποινές 37 ατόμων που βρίσκονται σε ομοσπονδιακή θανατική ποινή. Οι ποινές των ατόμων αυτών θα μετατραπούν από θανατική ποινή σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή», ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.
«Έχω αφιερώσει την καριέρα μου στη μείωση του εγκλήματος και στη διασφάλιση ενός δίκαιου και αποτελεσματικού συστήματος δικαιοσύνης. Σήμερα, μετατρέπω τις ποινές 37 από τα 40 άτομα που είναι θανατοποινίτες σε ομοσπονδιακό επίπεδο, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αναστολής. Οι μετατροπές αυτές συνάδουν με το μορατόριουμ που έχει επιβάλει η κυβέρνησή μου στις ομοσπονδιακές εκτελέσεις, σε περιπτώσεις εκτός της τρομοκρατίας και των μαζικών δολοφονιών με κίνητρο το μίσος» ανέφερε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.
«Μην κάνετε κάποιο λάθος: καταδικάζω αυτούς τους δολοφόνους, θλίβομαι για τα θύματα των απεχθών πράξεών τους και πονάω για όλες τις οικογένειες που έχουν υποστεί αφάνταστη και ανεπανόρθωτη απώλεια. Αλλά καθοδηγούμενος από τη συνείδησή μου και την εμπειρία μου ως δημόσιος συνήγορος, πρόεδρος της δικαστικής επιτροπής της Γερουσίας, αντιπρόεδρος και τώρα πρόεδρος, είμαι περισσότερο πεπεισμένος από ποτέ ότι πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση της θανατικής ποινής σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Με καλή συνείδηση, δεν μπορώ να μείνω με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσω μια νέα κυβέρνηση να συνεχίσει τις εκτελέσεις που εγώ σταμάτησα» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.
Εννέα από τους θανατοποινίτες που είδαν την ποινή τους να μειώνεται έχουν καταδικαστεί για τον φόνο άλλων κρατουμένων. Τέσσερις άλλοι για φόνους στη διάρκεια ληστειών τράπεζας και ένας για τον φόνο σωφρονιστικού υπαλλήλου.
Οι τρεις θανατοποινίτες που εξαιρούνται από αυτή την απόφαση του Μπάιντεν είναι: ο Ντζοχάρ Τσαρνάεφ, ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του μαραθωνίου της Βοστώνης στις 15 Απριλίου 2013, ο Ντίλαν Ρουφ, υπέρμαχος της ανωτερότητας της λευκής φυλής που σκότωσε εννέα Αφροαμερικανούς σε εκκλησία του Τσάρλεστον το 2015, και ο Ρόμπερτ Μπάουερς, δράστης του μακελειού σε συναγωγή του Πίτσμπουργκ το 2018 στο οποίο σκοτώθηκαν 11 Εβραίοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αυτοαποκαλούμενη «βρομερή αριστερά», η ant-woke και αντι-ελίτ
Η Κομισιόν καταγγέλλει παραβίαση του εμπορικού deal και εξετάζει αντίμετρα ύψους 93 δισ. ευρώ
Προσφυγικοί καταυλισμοί, σκληρές μαρτυρίες και ο άμεσος κίνδυνος του υποσιτισμού
Το κορίτσι περιφερόταν μόνο του ανάμεσα στα συντρίμμια
Με αναρτήσεις AI ο Τραμπ εμφανίζει τη Γροιλανδία και τον Καναδά ως αμερικανικά εδάφη
Οικογένειες δίνουν δείγμα DNA για να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποί τους συγκαταλέγονται στους νεκρούς
Το μήνυμα που αποκάλυψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Το έγγραφο που εστάλη στις χώρες που έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν
Πώς περιγράφει το περιστατικό ο άνδρας - Παραμένει η οργή στην Πολιτεία
Η ισχυρή ηλιακή καταιγίδα ενδέχεται να φέρει βόρειο σέλας σε περιοχές που δεν εμφανίζεται συνήθως
Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας, γεννήσεις, θάνατοι
Οι σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις ΗΠΑ-Ευρώπης στο επίκεντρο
Τουλάχιστον 40 νεκροί - Στο μικροσκόπιο οι γραμμές των τρένων
Όσα είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Ο Βιτρούβιος έζησε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι διάσημος για το έργο του De architectura
Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια μετά τη φονική σύγκρουση τρένων
Κατηγορίες για σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας εναντίον της Daily Mail
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.