- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθεί η Συρία σε διαμελισμό
«Κάναμε μεγάλες θυσίες για τη χώρα», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος
«Θα στηρίξουμε τους Σύρους στη χώρα μας που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους», δήλωσε ο Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει να οδηγηθεί η Συρία σε διαμελισμό και δεν θα μείνει άπραγη. «Ως Τουρκία κάναμε πολύ μεγάλες θυσίες για να φτάσει η Συρία σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε σήμερα.
«Πεποίθηση και προσευχή μας είναι ότι η Συρία έχει φτάσει σε λαμπρές μέρες μετά από 61 χρόνια κυριαρχίας του καθεστώτος Μπαάθ, που ήταν κυριολεκτικά μία περίοδος ζοφερού σκότους τα τελευταία 13 χρόνια. Η πόρτα για ένα ευτυχισμένο μέλλον έχει ανοίξει μπροστά στη Συρία και τον συριακό λαό», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους επικεφαλής των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος του ΑΚΡ. «Συγχαίρω για άλλη μια φορά τον αδελφό συριακό λαό για αυτή τη θαυμάσια επανάσταση», προσέθεσε.
«Θα στηρίξουμε τους Σύρους στη χώρα μας που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους», δήλωσε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι θα διευκολυνθεί η εθελοντική, ασφαλής, αξιοπρεπής και συντεταγμένη επιστροφή τους. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε καμία πρόκληση για την επιστροφή των Σύρων στα σπίτια τους», είπε.
Για το βασικό θέμα που απασχολεί την Τουρκία γύρω από τις εξελίξεις στη Συρία, την de facto αυτονομία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της χώρας και την παρουσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), τις οποίες ταυτίζει η Άγκυρα με το ΡΚΚ και την τρομοκρατία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι «τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος και το YPG/ΡΚΚ σε άλλα μέρη της χώρας θα συντριβούν το συντομότερο δυνατό. Η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Συρίας θα ενισχυθεί σε ολόκληρη τη χώρα».
Ο Τούρκος πρόεδρος, απευθυνόμενος όπως είπε «σε όλους εκείνους που έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο έδαφος της Συρίας» ότι η Τουρκία έκανε μεγάλες θυσίες για να φτάσει η Συρία σε αυτό το επίπεδο και το εκπλήρωσε αυτό «όχι με παράπονα, αλλά με ικανοποίηση».
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να διαιρεθεί η Συρία για άλλη μια φορά. Δεν θα μείνουμε άπραγοι και θα παρακολουθούμε ορισμένους που ενθαρρύνονται από τις δυνάμεις στις οποίες στηρίζονται, να βάζουν φωτιά στην περιοχή», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.
«Προστατεύουμε τον συριακό λαό εδώ και χρόνια. Περάσαμε με επιτυχία τις εξετάσεις αδελφοσύνης με τη Συρία. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ να ξαναγίνει το έδαφος της χώρας πεδίο συγκρούσεων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο επικεφαλής του Χ ζήτησε από τους υποστηρικτές του να πάψουν να κάνουν δωρεές
«Αναλάβαμε πάνω στην ώρα» - Ανοιχτό το ενδεχόμενο το Κογκρέσο να ερευνήσει τον προκάτοχό του
Τι είχε υποστηρίξει ο Burgess και γιατί δεν παίρνει λέξη πίσω
Το νομοσχέδιο πήρε το όνομά του από 22χρονη φοιτήτρια
Η νέα επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ
Οι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Παντρεύτηκαν σαν σήμερα στην επισκοπική εκκλησία Bethesda-By-the-Sea
Tην ίδια ώρα η πυρκαγιά Palisades έχει περιοριστεί στο 68%
Στη Βραζιλία κυκλοφόρησαν τα πρακτικά του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου που πραγματοποιήθηκε στο ακριτικό νησί
Παράδοση στις ΗΠΑ η επιστολή από τον ένα πρόεδρο στον επόμενο
Είχε διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια - Ζούσε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων
Για την υπόθεση των υποκλοπών
Παρήγαγε 57 εκατ. Mozartkugel ετησίως
Γερμανία και Γαλλία ενώνουν τις δυνάμεις τους
Τελεσίγραφο του νέου πλανητάρχη στον Ρώσο πρόεδρο
H επόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα διατηρούσε σχέση μαζί του από το 2018 έως το 2024
78 ετών άφησε τον σουρεαλιστικό μας κόσμο ο διάσημος σκηνοθέτης David Lynch
Πολλά παιδιά ανάμεσα στους 76 νεκρούς - Δεν υπήρχε έξοδος κινδύνου καταγγέλουν οι επιζώντες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.