Ισραήλ: Ο Νετανιάχου σχεδιάζει κατάπαυση του πυρός με τη Χεζμπολάχ
Δώρο για τον Τραμπ στη νέα του θητεία
Το Ισραήλ ετοιμάζει πρόταση για εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να συζητά με τον Ρεπουμπλικανό εκλεγμένο πρόεδρο για ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο.
Την ώρα που το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, η ηγεσία του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ετοιμάζει πρόταση για εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ, που θα μπορούσε να εμφανίσει ο Τραμπ ως διπλωματική επιτυχία , όπως ανέφεραν στην αμερικανική εφημερίδα τρεις νυν και πρώην ισραηλινοί αξιωματούχοι.
«Υπάρχει μια συμφωνία ότι το Ισραήλ θα δώσει στον Τραμπ ένα δώρο... ότι θα υπάρξει συμφωνία για τον Λίβανο τον Ιανουάριο», δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος, πράγμα που σημαίνει ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Νετανιάχου άλλαξαν γρήγορα μετά τις αμερικανικές εκλογές.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων του Ισραήλ Ρον Ντέρμερ επισκέφτηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ στην έπαυλή του, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, στη διάρκεια του τελευταίου ταξιδιού του στις ΗΠΑ, προτού ενημερώσει την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον για την πορεία των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο.
Η πρόταση του Ισραήλ για εκεχειρία στον Λίβανο
Σύμφωνα με την ισραηλινή πρόταση η Χεζμπολάχ θα πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της πίσω από τον ποταμό Λιτάνι, δηλαδή περίπου 30 χλμ. από τα σύνορα με το Ισραήλ. Πέραν τούτου η Ρωσία, η οποία διατηρεί σχέσεις με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και έχει αναπτύξει δυνάμεις στη χώρα του, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι η Χεζμπολάχ δεν θα επανεξοπλιστεί από τη Συρία. Σύμφωνα με την Washington Post, Ρώσοι διαπραγματευτές βρέθηκαν πρόσφατα στο Ισραήλ για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έφθασε επιτέλους η ώρα να καρποφορήσει η πρότασή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ
Η σταρ της κάντρι θα ερμηνεύσει το «America The Beautiful»
Κάτοικοι υποστηρίζουν πως η εταιρεία δεν συντηρούσε σωστά τις υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας
Ανασύρθηκαν πτώματα και ζωντανοί μαζί - Ζούσαν σε υπόγεια πόλη
Η Kalshi επιτρέπει μεταξύ άλλων τον στοιχηματισμό σχετικά με τις εκλογές
«Ο Στιβ Τζομπς εφηύρε το iPhone και τώρα έχουν μείνει σε αυτό 20 χρόνια μετά» είπε ο CEO της Meta
Είχε σκοτώσει τον πατέρα του με 34 μαχαιριές για να υπερασπιστεί τη μητέρα του
«Έχουμε χωρίσει εδώ και αρκετό καιρό», αναφέρει σε ανάρτησή της
Μεγάλο ζήτημα στη χώρα η στέγαση - Αυξάνεται συνεχώς το κόστος
Δηλώνει «παρών» στις προεδρικές εκλογές του 2028
Η κακοποίηση ξεκίνησε όταν το κορίτσι ήταν 13 ετών - 28 συλλήψεις έως τώρα
Έπειτα από προτροπή του ιδιοκτήτη του «Χ» για ανατροπή της κυβέρνησης Στάρμερ
Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ίσως αποκάλυψε κάτι που δεν ήθελε
Μετά από μια σειρά επεισοδίων με μεθυσμένους επιβάτες
Ενώ εξακολουθεί να αντιστέκεται στη σύλληψη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος
Στόχος η σταθερότητα της χώρας και η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας
Πώς θα σας φαινόταν μια «μέρα στο Μετρό χωρίς παντελόνι»;
«Είναι πραγματικά τρομακτικό. Τα πάντα έχουν πλέον καεί», δήλωσε η ηθοποιός
Περίπου 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια
Χάρηκες γιατί απέκτησες ένα ρούχο σε απίστευτα καλή τιμή – ας δούμε τώρα τι πραγματικά φοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.