- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ο Ερντογάν ζητά συνάντηση με Τραμπ και συνεργασία με Έλον Μασκ
«Τα μηνύματα που δίνει κατά καιρούς μας ανησυχούν», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας
Ελπίζω ότι θα συναντηθούμε σύντομα με τον κύροι Τραμπ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε εκτενείς αναφορές στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Ο ηγέτης της Τουρκίας άφησε ξανά να εννοηθεί ότι η Άγκυρα τηρεί στάση αναμονής για να δει ποια θα είναι η πολιτική της νέας κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον και θα πράξει αναλόγως.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχήθηκε να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, σε αυτήν τη θητεία του, πολύ διαφορετικές κινήσεις όσον αφορά την περιοχή, γιατί -όπως είπε- «τα μηνύματα που δίνει κατά καιρούς μας ανησυχούν».
Παράλληλα, άφησε ανοικτό παράθυρο για τη συνεργασία της Τουρκίας στον τομέα της τεχνολογίας με τον Έλον Μασκ, ανάλογα και με τις αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο στην κυβέρνηση Τραμπ.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν, όπου συμμετείχε στη σύνοδο της COP29, ο Τούρκος πρόεδρος -σε αντίθεση με προηγούμενη τοποθέτησή του- διευκρίνισε αυτήν τη φορά ότι «η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ στη νέα περίοδο δεν θα επιτευχθεί μέσω της τηλεφωνικής διπλωματίας», αλλά όπως είπε «ελπίζουμε ότι θα συναντηθούμε με τον κ. Τραμπ σε διεθνείς συνόδους ή διμερώς για να καθορίσουμε πώς θα αξιολογήσουμε την επόμενη περίοδο με πολύ καλύτερο τρόπο».
Προς το παρόν, ανέφερε, «πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το Υπουργικό Συμβούλιο του κ. Τραμπ, τι είδους Υπουργικό Συμβούλιο θα προκύψει. Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο του κ. Τραμπ θα γνωριστεί πολύ καλύτερα με τους συνεργάτες μου στο δικό μου Υπουργικό Συμβούλιο μέσω συναντήσεων και ελπίζουμε ότι θα κάνουμε τα επόμενα βήματά μας αναλόγως. Σε αυτό το σημείο, οι αντιπρόεδροι και οι υπουργοί Εξωτερικών είναι σημαντικοί».
Τραμπ και Ισραήλ
Στην ερώτηση αν η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ μειώνει την απειλή περιφερειακού πολέμου και ισραηλινής κατοχής, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι επίσης τηρεί στάση αναμονής. «Μου φαίνεται ότι είναι λίγο νωρίς για συμπεράσματα σε αυτό το θέμα. Ας δούμε πρώτα τον Τραμπ να αναλαμβάνει καθήκοντα στη θέση του Μπάιντεν. Τι βήματα θα κάνει στη νέα περίοδο μετά την παραλαβή και θα το δούμε τότε», ανέφερε.
«Τα μηνύματα που δίνει κατά καιρούς μας ανησυχούν», είπε για τον Ντόναλντ Τραμπ ο Τούρκος πρόεδρος, ευχόμενος να κάνει τώρα διαφορετικές κινήσεις που αφορούν την περιοχή. «Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να δούμε από τον Ιανουάριο και μετά. Όπως επικοινωνήσαμε και μιλήσαμε μαζί του μέσα σε λίγες ημέρες μετά την εκλογή του, πιστεύω ότι θα έχουμε επαφές με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη περίοδο», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση έχει εντείνει την κριτική προς τις πρακτικές κράτησης στις ΗΠΑ
Έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της στη σειρά ταινιών «Μόνος στο Σπίτι» και αργότερα από τη βραβευμένη σειρά «Schitt’s Creek»
Επεκτείνει τα μέτρα προστασίας για νεαρούς χρήστες
Τα λεγόμενα «rizz videos»
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για διπλή τραγωδία
Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν ζητήσει επίσημα τη συνδρομή του παλατιού για την υπόθεση Έπσταϊν
O Αμερικανός καλλιτέχνης εμφανίστηκε σε εκδήλωση της φιλοτραμπικής Turning Point USA
Η Γκισλέιν Μάξγουελ επικαλέστηκε την πέμπτη τροπολογία του αμερικανικού συντάγματος - Ζήτησε χάρη από Τραμπ
Στο επίκεντρο των αποκαλύψεων βρίσκεται η πρώην δημοσιογράφος του Al Jazeera
Είχε κάνει σκληρές δηλώσεις του κατά του Bad Bunny - Τι μετέδιδαν οι γιγαντοοθόνες στο θέρετρό του
Τα παγκόσμια brands ξόδεψαν ιλιγγιώδη ποσά για μια θέση στον «βασιλιά» των αθλητικών γεγονότων
Διπλωματικό επεισόδιο με το Βιετνάμ και θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις αξιωματούχου
Αναμενόμενα και αναπάντεχα διάσημα πρόσωπα που βρέθηκαν στα αρχεία του
Η εμβληματική ερμηνεύτρια θα λάβει το «Victoire d’honneur» στις 13 Φεβρουαρίου 2026 στο Παρίσι
Ο Τιμ Άλαν αποχωρεί λίγους μήνες μετά τον διορισμό του, στη σκιά της κρίσης για τον Μέντελσον
Τα αρχεία Έπσταϊν επιβεβαιώνουν το παρατσούκλι της ως «πριγκίπισσα της υπερβολής»
Η λαμπερή καριέρα, η πολυτάραχη προσωπική ζωή και τα υιοθετημένα παιδιά
Έκρηξη σε θωρακισμένο όχημα στον άξονα Λέτσε–Μπρίντιζι, καταδίωξη δραστών και δύο συλλήψεις
Καθαρή ήττα για τον ακροδεξιό Βεντούρα
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.