- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπόθεση Πελικό: Ακόμα 8 άνδρες στο εδώλιο – Το προφίλ τους
Η δίκη αρχίζει ξανά μετά από παύση μίας εβδομάδας
Το προφίλ των ανδρών που θα εξεταστούν αυτήν την εβδομάδα στη δίκη του Πελικό
Μετά από διάλειμμα μιας εβδομάδας, η δίκη για τους ομαδικούς βιασμούς της Μαζάν με επιζώσα τη Ζιζέλ Πελικό, συνεχίζεται σήμερα 4 Νοεμβρίου με άλλους 8 άνδρες, που κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση και βιασμούς της γυναίκας, να κάθονται στο εδώλιο του δικαστηρίου της Αβινιόν.
«Είναι ένας αγώνας αντοχής, αλλά προφανώς παραμένει μαχητική και αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους, διότι την αναζωογονεί και αυτή η έκρηξη υποστήριξης που ξεπερνά τα σύνορα της Γαλλίας. Λαμβάνει πολύ τακτικά πολλές μαρτυρίες που τη στηρίζουν και τη βοηθούν σε αυτόν τον μαραθώνιο που κάνει όχι μόνο για τον εαυτό της», τόνισε ο δικηγόρος της Ζιζέλ Πελικό, Αντουάν Καμί, πριν την έναρξη της ακροματικής διαδικασίας σήμερα το πρωί.
Από τους 51 κατηγορούμενους, η οποία θεωρείται εμβληματική για τα ζητήματα της χημικής υποταγής και της συναίνεσης, 36 έχουν ήδη εμφανιστεί ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Βακλούζ από τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ αυτό είναι το προφίλ των 8 νέων κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο σήμερα.
-Saifeddine G., 36χρονος οδηγός φορτηγού
-Paul G., 31χρονος εργάτης εργοστασίου, ηλικίας 22 ετών κατά τη στιγμή των γεγονότων
-Omar D., 36χρονος εργάτης συντήρησης
-Cendric V., διευθυντής εστιατορίου, ηλικίας 42 ετών
-Cédric G., 50 ετών τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο οποίος σχεδίαζε να επαναλάβει την ίδια διαδικασία χημικής υποταγής στη σύζυγό του
-Romain V., 63χρονος οροθετικός εργένης που πήγε έξι φορές στο σπίτι των Πελικό στη Μαζάν, χωρίς ποτέ να φορέσει προφυλακτικό
-Ludovick B., 41χρονος άνεργος
Ο Ludovick B. είναι ύποπτος για τον βιασμό της Πελικό το 2019, με τη συνενοχή του πρώην συζύγου της, στο σπίτι της ίδιας τους της κόρης, Καρολίν Νταριάν, σε περιοχή του Παρισιού. Κατά την πρώτη ημέρα της δίκης, όπως και 35 άλλοι κατηγορούμενοι, είχε αρνηθεί την κατηγορία του βιασμού, προκαλώντας τα ειρωνικά γέλια της Νταριάν και την οργή του ακροατηρίου. Μεταξύ των χιλιάδων εικόνων βιασμού της συζύγου του που βρέθηκαν στον υπολογιστή του και σε διάφορους σκληρούς δίσκους, ο Ντομινίκ Πελικό είχε επίσης γυμνές φωτογραφίες της κόρης του που κοιμόταν, τραβηγμένες εν αγνοία της.
Υπενθυμίζεται ότι ο ενορχηστρωτής όλων των βιασμών έχει ήδη δηλώσει ένοχος, ωστόσο, ελάχιστοι από τους άνδρες που προσκαλούσε στο σπίτι του για να βιάσουν τη ναρκωμένη σύζυγό του, παραδέχθηκαν τα εγκλήματά τους, επιμένοντας ότι είχαν προσκληθεί, ή ακόμα και δελεαστεί από τον Πελικό για να συμμετάσχουν στο σενάριο ενός ελευθεριάζοντος ζευγαριού που ήθελε να κάνει πιο... πικάντικο τον γάμο του. Επίσης, σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, ισχυρίζονται χωρίς καμία μεταμέλεια ότι ότι δεν είχαν καμία «πρόθεση» να βιάσουν την Πελικό.
«Έχουμε κουραστεί. Η Ζιζέλ έχει κουραστεί πολύ να ακούει σχεδόν συστηματικά τις ίδιες εξηγήσεις από τους κατηγορούμενους σχετικά με το νομικό ζήτημα της πρόθεσης, [...] να ακούει ότι έπεσε θύμα βιασμού κατά λάθος, βιασμού από λάθος κρίση, και άλλα τέτοια. Τελικά, αυτό που της εξηγούν είναι ότι είναι θύμα μόνο του συζύγου της», δήλωσε ο δικηγόρος της Πελικό.
Στις 20 Δεκεμβρίου, το ποινικό δικαστήριο της Βακλούζ θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του, εξατομικεύοντάς την για κάθε έναν από τους άνδρες ηλικίας μεταξύ 26 και 74 ετών. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για βιασμό σε βαθμό κακουργήματος και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.
Με πληροφορίες από LaDepeche.fr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε πρόκειται να τεθεί σε ισχύ
Εκτός ελέγχου περισσότερες από 200 πυρκαγιές - Στον «αέρα» ο τελικός του Μουντιάλ;
Η παρένθετη μητρότητα απαγορεύεται στη Γερμανία
Οι γυναίκες της Δυτικής Όχθης μιλούν για τη βία, τον εκτοπισμό και τα εμπόδια στην περίθαλψη
Στο πραγματικό καναδικό σπίτι έμειναν για λίγο οι Λόρελαϊ και Ρόρι Γκίλμορ
Δεξαμενόπλοια «πήραν φωτιά» στο νότιο τμήμα του στενού του Ορμούζ
Η αποκάλυψη της Le Figaro
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.