- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως κακοποίησε μοντέλο που του σύστησε ο Έπσταϊν
Τι υποστηρίζει η Στέισι Γουίλιαμς - Το δημοσίευμα του Guardian
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορείται πως κακοποίησε μοντέλο που του σύστησε ο Έπσταϊν - Τι υποστηρίζει η Στέισι Γουίλιαμς
Νέο δημοσίευμα του Guardian υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε αυτή την εβδομάδα πως είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τα χρόνια του 1990 μανεκέν που του σύστησε ο διαβόητος παιδεραστής Τζέφρι Έπσταϊν.
Σύμφωνα με το θύμα, που επικαλέστηκε η βρετανική εφημερίδα, η φερόμενη επίθεση από τον Ντόναλντ Τραμπ διαπράχθηκε στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, την άνοιξη του 1993.
Η Στέισι Γουίλιαμς υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον Ντόναλντ Τραμπ
Η Στέισι Γουίλιαμς, 56 ετών σήμερα, αφηγήθηκε πως πήγε στον ουρανοξύστη του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου όταν της το πρότεινε ο χρηματιστής Τζέφρι Έπσταϊν. Μόλις έφθασαν, ο Ντόναλντ Τραμπ την τράβηξε πάνω του, θώπευσε «τα στήθη της», τη μέση και τα οπίσθιά της, είπε. Πρόσθεσε πως πάγωσε, πως ήταν «βαθιά συγχυσμένη» γι’ αυτό που της συνέβαινε, και νομίζει ότι είδε τους δυο άνδρες να χαμογελούν ο ένας στον άλλο.
Ο χρηματομεσίτης Έπσταϊν, άνθρωπος με γνωριμίες και δοσοληψίες με πανίσχυρους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, είχε κατηγορηθεί και ο ίδιος για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς με θύματα κορίτσια, πολλά ανήλικα· ωστόσο ο θάνατός του στη Νέα Υόρκη, που οφειλόταν σύμφωνα με τις αρχές σε αυτοκτονία, τον Αύγουστο του 2019, οδήγησε στον τερματισμό των διώξεων σε βάρος του.
Η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεν αντέδρασε αμέσως όταν της ζήτησε σχόλιο το Γαλλικό Πρακτορείο. Η εκπρόσωπός της Κάρολαϊν Λίβιτ έκανε λόγο για «ψευδή» κατηγορία από πλευράς της άλλοτε «ακτιβίστριας υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα» που ανακοινώθηκε «από την εκστρατεία της Χάρις» ενώ δεν απομένουν ούτε δύο εβδομάδες ως την εκλογική αναμέτρηση, αναφερόμενη στην αντιπρόεδρο και υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, την Κάμαλα Χάρις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η Γουίλιαμς έκανε τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση που υπέστη κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης ομάδας που βαπτίστηκε «Survivors for Kamala». Πρόκειται για «συμμαχία ανθρώπων που επέζησαν από σεξουαλικές επιθέσεις» και τάσσονται υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών. «Η ιδέα πως αυτό το τέρας θα επιστρέψει στον Λευκό Οίκο είναι ο χειρότερος εφιάλτης μου», είπε στη διαδικτυακή συζήτηση, που έγινε τη Δευτέρα.
Η Στέισι Γουίλιαμς τόνισε πως ένιωσε «ταπεινωμένη» έπειτα από τη φερόμενη επίθεση, εκτιμώντας πως υπήρξε θύμα «διεστραμμένου παιγνιδιού» του μετέπειτα προέδρου και του Τζέφρι Έπσταϊν. Είπε ακόμη ότι έλαβε, μερικούς μήνες αργότερα, καρτ-ποστάλ υπογεγραμμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Το 2023, ο πρώην πρόεδρος κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους σε αστική δίκη στη Νέα Υόρκη για «σεξουαλική επίθεση» το 1996, με θύμα πρώην δημοσιογράφο, την Ελίζαμπεθ Τζιν Κάρολ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Η πορεία «Unite the Kingdom» έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Λονδίνο
«Θα κατεβούμε και θα αρχίσουμε να σκάβουμε με βαριά μηχανήματα»
Θεωρεί ότι η δημοσιότητα θα επηρεάσει την αμεροληψία των ενόρκων
Kρίνοντας ότι δεν ήταν «κατάλληλη στιγμή»
Έρευνα αποκαλύπτει ότι το 53% των ψηφοφόρων επιθυμεί πλήρη επιστροφή
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εξαντλητικές συνθήκες εργασίας στη χώρα
Η τελευταία αντίδραση της Τεχεράνης περιπλέκει τα πράγματα για την κρίσιμη θαλάσσια οδό
Σάλος με την προσευχή του υπουργού Άμυνας που θύμισε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα του Κουέντιν Ταραντίνο
Για τη σύλληψή της είχε εκδοθεί αμοιβή έως και 1 εκατομμύριο δολάρια
Η στροφή αυτή έρχεται μετά από χρόνια οικονομικών δυσκολιών για την εταιρεία
Λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεων του για τον ναζισμό
Ωστόσο, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής παραμένουν αβέβαια
Ο Όρμπαν παραδέχεται το τέλος εποχής μετά την ιστορική ήττα - Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανεκκίνηση σχέσεων
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Απεικονίζονταν κυρίως ανήλικοι κάτω των 12 ετών
Οι όροι της 10ήμερης συμφωνίας, οι αντιδράσεις και το ακανθώδες ζήτημα της Χεζμπολάχ
Ο νέος κανονισμός που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η έκκληση των οργανώσεων Αιγίλοπας, ΣΙΤΩ και και του ελληνικού γραφείου της Greenpeace
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.