- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κούβα: Το 70% του πληθυσμού έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα
Η ενεργειακή κρίση επιδεινώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ
Κούβα: Το 70% του πληθυσμού έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα - Η ενεργειακή κρίση επιδεινώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ
Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά σήμερα στην Κούβα, όπου πάνω από το 70% του πληθυσμού έχει πλέον ηλεκτρικό ρεύμα τέσσερις ημέρες μετά την τεράστια βλάβη στο σύστημα, η οποία είχε βυθίσει στο σκοτάδι τη νήσο.
«Σήμερα το πρωί (Τρίτη), το 70,89% των πελατών στην Κούβα διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα», ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Ορυχείων στον λογαριασμό του στο Χ, προσθέτοντας πως οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την «αύξηση της κάλυψης ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα».
Την Κυριακή, η κυβέρνηση είχε πει πως ήλπιζε να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση στη νήσο το βράδυ της Δευτέρας, το αργότερο σήμερα.
Την Παρασκευή, μια βλάβη στον κεντρικό σταθμό θερμοηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, που βρίσκεται στην επαρχία Ματάνζας (δυτικά), προκάλεσε την πλήρη κατάρρευση του δικτύου. Οι αρχές προσπαθούσαν έκτοτε να επαναφέρουν το ηλεκτρικό ρεύμα για τους πολίτες.
Χθες το βράδυ, οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι της Αβάνας είχαν εκ νέου ηλεκτρικό ρεύμα και η πρωτεύουσα είχε επιστρέψει σε ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν μπορούμε παρά να είμαστε χαρούμενοι. Καιρός ήταν! Εδώ και ημέρες δεν κοιμόμουν καλά, χωρίς ανεμιστήρα», δήλωσε στο AFP η Μαγκαλίς Μανζάνο, ηλικίας 81 ετών, μια κάτοικος της συνοικίας της Παλιάς Αβάνας.
Η ενεργειακή κρίση, που πλήττει το νησί των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, επιδεινώθηκε από το πέρασμα του κυκλώνα Όσκαρ, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 6 ανθρώπων στο ανατολικό τμήμα της νήσου και πολλές υλικές ζημιές.
Μπροστά στην ενεργειακή κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι αρχές ανέστειλαν τα μαθήματα και τη λειτουργία των μη αναγκαίων δημοσίων υπηρεσιών έως αύριο. Μονάχα τα νοσοκομεία και οι κρίσιμες για τον πληθυσμό υπηρεσίες εξακολουθούσαν να λειτουργούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτό το φαινόμενο, που ήταν ακόμη σχεδόν άγνωστο το 2024, διογκώθηκε το 2025
Δηλώνει ότι καμία εκεχειρία δεν πρέπει να επιτρέπει ελεύθερη κίνηση στο Ισραήλ
Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει πρόοδο, αλλά προειδοποιεί για κλιμάκωση αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις
Η επίθεση ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Η υπόθεση αφορά το σχέδιο κατεδάφισης της ιστορικής Ανατολικής Πτέρυγας
«Είμαστε κράτος υπό πολιορκία», δήλωσε ο Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ
Η μεσίτρια δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 1991, ενώ είχε πάει να δείξει ένα διαμέρισμα σε υποψήφιους πελάτες
Xρησιμοποίησε πέντε πιστόλια που ανήκαν στον πατέρα του
Στον έλεγχο της νέας κυβέρνησης πέρασαν όλες οι βάσεις
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ενώ κοιμόταν
Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαφάνιση του απόστρατου υποπτεράρχου Γουίλιαμ Νιλ ΜακΚάσλαντ
Ραγδαίες εξελίξεις μετά το τηλεφώνημα του Αμερικανού προέδρου στον Αούν
Το βίντεο, που ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια προβολές
Ο 51χρονος Ερίκ Ρομπίκ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από δύο αγνώστους
Διαψεύδει η Βηρυτός επικοινωνία με Ισραήλ – Τι ειπώθηκε στη συνομιλία με Ρούμπιο
Reuters: Ιράν και ΗΠΑ έχουν σημειώσει «ορισμένη πρόοδο», αλλά παραμένουν διαφωνίες για τα πυρηνικά
Δήλωσαν ως προορισμό το Ιράκ αλλά ανέμεναν εντολές στον Περσικό Κόλπο
Δραματικές οι στιγμές μέσα στο σχολείο - Παιδιά κρυβόντουσαν όπου μπορούσαν για να σωθούν
Τι δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας - Η ποπ σταρ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.