- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λουκέτο σε ραδιόφωνο στην Τουρκία για αναφορά στη γενοκτονία των Αρμενίων
Ανακλήθηκε η άδειά του - Εξέπεμπε εδώ και 30 χρόνια
Τουρκικός ραδιοσταθμός υποχρεώθηκε να σταματήσει να εκπέμπει επειδή προσκεκλημένος του μίλησε για τη γενοκτονία των Αρμενίων.
Ένας ανεξάρτητος ραδιοσταθμός στην Τουρκία, ο οποίος είχε καταδικαστεί επειδή άφησε έναν προσκεκλημένο να αναφερθεί από τη συχνότητά του στη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά να εκπέμπει.
Ο Ατσίκ Ράντιο, ο οποίος εκπέμπει στην Τουρκία εδώ και τριάντα χρόνια και δηλώνει «ανοικτός σε όλες τις φωνές και σε όλα τα χρώματα», είδε την άδειά του να ανακαλείται από το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της χώρας (RTÜK).
«Η εκπομπή του Ατσίκ Ράντιο θα σταματήσει από τις 13:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σήμερα», ανέφερε μέσω του X ο ραδιοσταθμός της Κωνσταντινούπολης.
Τουρκία: «Ο Ατσίκ Ράντιο δεν μπορεί να φιμωθεί»
«Ο Ατσίκ Ράντιο δεν μπορεί να φιμωθεί και δεν θα φιμωθεί», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο ραδιοσταθμός και δήλωσε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ακυρώσει αυτή την απόφαση.
Ο σταθμός είχε καταδικαστεί στα τέλη Μαΐου σε πρόστιμο, ενώ είχε απαγορευθεί για πέντε ημέρες η μετάδοση εκπομπής του, στην οποία στα τέλη Απριλίου ένας προσκεκλημένος είχε μιλήσει για τις σφαγές των Αρμενίων, που διαπράχθηκαν το 1915 από τα οθωμανικά στρατεύματά, χαρακτηρίζοντάς τις «γενοκτονία», όπως άλλωστε κάνουν πολυάριθμοι ιστορικοί.
Το τουρκικό Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, το οποίο είχε κατηγορήσει το ραδιοσταθμό ότι «δεν επιχείρησε να διορθώσει τις δηλώσεις που έγιναν από τον προσκεκλημένο», ακύρωσε στη συνέχεια την άδεια του ραδιοσταθμού λέγοντας ότι η διεύθυνσή του δεν σεβάστηκε την πενθήμερη απαγόρευση της εκπομπής του που επιβλήθηκε για «υποκίνηση μίσους και εχθρότητας».
Αντίδραση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα
«Ζητούμε από τις αρχές να επιτρέψουν στον Ατσίκ Ράντιο να εκπέμπει και να βάλουν τέλος σε αυτή τη σκανδαλώδη αγριότητα», δήλωσε σήμερα ο Ερόλ Οντέρογλου, αντιπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF) στην Τουρκία, χαιρετίζοντας ένα «ραδιοσταθμό που από την ίδρυσή του, πριν από 30 χρόνια, ενσαρκώνει την πλουραλιστική ενημέρωση (...), σε μια χώρα όπου η πόλωση των μέσων ενημέρωσης δεν έχει πάψει να ενισχύεται».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Τι είχε αποκαλύψει ο αδελφός του συντρόφου της
Η απάντηση που προκάλεσε νέα ερωτήματα για την δικηγορική της επάρκεια
Η αντίδραση της 58χρονης γυναίκας όταν άρχισε να νιώθω μουδιασμένη τη γλώσσα της
Σφοδρή επίθεση και κατά των δημοσιογράφων
Συζητήσεις στις Βρυξέλλες για το δημοσιονομικό κενό του 2027 και τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.