- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: «Στέλνουμε στο Ισραήλ το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD»
Για την ενίσχυση της αεράμυνας μετά τις επιθέσεις του Ιράν
Το σύστημα THAAD είναι ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της γήινης ατμόσφαιρας
Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, επιβεβαιώθηκε ότι οι ΗΠΑ στέλνουν το προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας THAAD για να «υπερασπιστούν το Ισραήλ».
Πριν τον Τζο Μπάιντεν, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου πως μετά τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν, οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στο Ισραήλ το σύστημα THAAD.
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν «εξουσιοδότησε την ανάπτυξη μιας συστοιχίας πυραύλων THAAD και μιας ομάδας στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ στο Ισραήλ για να βοηθήσει στην ενίσχυση της αεράμυνας μετά τις άνευ προηγουμένου επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ στις 13 Απριλίου και ξανά την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, στρατηγός Πατ Ράιντερ σε ανακοίνωσή του.
Μια συστοιχία THAAD είχε ήδη αναπτυχθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου 2023 και προηγουμένως το 2019, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.
Την είδηση μετέδωσε αρχικά η Wall Street Journal, ενώ ήδη από χθες (12.10.2024) ήδη ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είχαν αποκαλύψει την κίνηση αυτή της Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι έρχεται εν μέσω προετοιμασιών για μια αναμενόμενη ισραηλινή στρατιωτική δράση κατά του Ιράν – απάντηση στην πρόσφατη ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.
Το σύστημα THAAD, ικανό να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους εκτός της γήινης ατμόσφαιρας, θα λειτουργεί σε συντονισμό με το αμυντικό σύστημα «Arrow» του Ισραήλ. Και τα δύο συστήματα μπορούν να μοιράζονται καθήκοντα αναχαίτισης σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας ένα κρίσιμο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση ιρανικού πυραυλικού πλήγματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής είναι «σήμερα πιο σημαντική από ποτέ», υποστήριξε
Drone εντόπισε ηλικιωμένη κοντά στο Λίμαν - Ρομπότ τη μετέφερε σε ασφαλές σημείο εν μέσω πυρών
«Δεν ξέρει τι λέει» όταν μιλάει για το Ιράν, η αντίδραση Τράμπ για τον γερμανό Καγκελάριο
Μασκ εναντίον Άλτμαν στη μεγάλη σύγκρουση για την τεχνητή νοημοσύνη
Μάχη για τα 2 τρισ. ευρώ και αντιπαράθεση για δαπάνες, φόρους και αποπληρωμή χρέους
Σύμφωνα με αυτές ο «Τραμπ σκηνοθετεί ο ίδιος τις απόπειρες δολοφονίας του»
Αύξηση στο 1,27% του ΑΕΕ, νέοι πόροι και έμφαση σε άμυνα, συνοχή και ανταγωνιστικότητα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προτείνει τετ α τετ στο Μπερεχόβε, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων
Οι ήχοι κάτω από το όριο της ανθρώπινης ακοής κάνουν κάποιους χώρους ιδιαίτερα τρομακτικούς
Η Τεχεράνη σταματά τις εξαγωγές χάλυβα - Πλήγμα στη βιομηχανία μετά από επιδρομές
Είχαν διακινήσει και υλικό παιδικής πορνογραφίας
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.