- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα αφήνει πίσω του νεκρούς, σκοτάδι και χιλιάδες στα καταφύγια
Ποια παραμένει η πραγματική απειλή - Οι προειδοποιήσεις των ειδικών
Tυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα: Τουλάχιστον 10 νεκροί - Ποια παραμένει η πραγματική απειλή από τον τυφώνα
Τεράστιες καταστροφές στη Φλόριντα αφήνει πίσω του ο τυφώνας Μίλτον με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα νεκρούς, πάνω από τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και χιλιάδες ανθρώπους στα να βρίσκονται στα καταφύγια για να σωθούν.
Λίγες ώρες πριν την άφιξή του τυφωνα, σφοδροί ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν στέγες, αναποδογύρισαν οχήματα, και σκόρπισαν συντρίμμια στον αέρα. Κατοικίες και υποδομές κατέρρευσαν, ενώ οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν τους πληγέντες. Οι αρχές συνεχίζουν να καλούν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους έως ότου ο τυφώνας Μίλτον φτάσει ξανά στον Ατλαντικό.
Ειδικότερα, περισσότεροι από 125 ανεμοστρόβιλοι σαρώνουν την πολιτεία, οι περισσότεροι που έχουν καταγραφεί ποτέ σε μία μόνο ημέρα στην Φλόριντα. Στο πέρασμά τους σκόρπισαν το θάνατο σε μια κοινότητα συνταξιούχων και προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και οχήματα.
LIVE: Hurricane Milton pummels storm-weary Florida. Follow along for live updates. https://t.co/64t4vbLLja
— USA TODAY (@USATODAY) October 10, 2024
https://t.co/fnCgd0T32R
Εκατοντάδες εθελοντές σπεύδουν να φροντίσουν τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν βρει καταφύγιο σε σχολεία, ξενοδοχεία και δημόσια κτίρια. Κάποιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ακόμα και τροχόσπιτα.
Ο Μίλτον υποβαθμίζεται γρήγορα σε κυκλώνα κατηγορίας 1 με κατεύθυνση βορειοανατολική και ταχύτητα ανέμων 25 χιλιόμετρα την ώρα.
Τυφώνας Μίλτον: Γιατί οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα περάσει
Παρά την εξασθένιση ωστόσο οι αμερικανικές αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι εναπομείναντες κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή, λίγες μέρες μετά το χτύπημα του τυφώνα «Ιλέν». Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Αλεχάντρο Μαγιόρκας χαρακτήρισε την κατάσταση στο CNN ως «ζήτημα ζωής και θανάτου», την ώρα που τα πρακτορεία μεταδίδουν ειδήσεις για πρώτα θύματα και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης στην νοτιοανατολική αμερικανική πολιτεία.
Η αμερικανίδα μετεωρολόγος Σάρα Γκρίφιν, ειδική στους τροπικούς κυκλώνες από το Πανεπιστήμιο Γουισκόνσιν-Μάντισον, δηλώνει σχετικά στο πρακτορείο Reuters: «Παρά την υποβάθμιση αναμένονται σοβαρές υλικές ζημιές ακόμη και αν εξασθενήσει ο τυφώνας κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο προχωρά προς την ενδοχώρα. Υπάρχουν επομένως και καλά νέα. Θα υπάρξουν λοιπόν λιγότερα προβλήματα με δυνατούς ανέμους. Στις ακτές ωστόσο θα συνεχίσουμε να βιώνουμε μεγάλες, ισχυρές καταιγίδες».
Η μετεωρολόγος προειδοποιεί από ότι η πραγματική απειλή από τον τυφώνα Μίλτον δεν είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι και οι ριπές: «Ξέρω ότι συνήθως στους τυφώνες εστιάζουμε στην ταχύτητα και την ισχύ των ανέμων. Το πραγματικό πρόβλημα στους τυφώνες δεν ωστόσο είναι ο άνεμος, αλλά το νερό. Είναι οι καταιγίδες, είναι οι βροχοπτώσεις. Έτσι ενώ εξασθενεί σταδιακά το ακραίο καιρικό φαινόμενο, ο τυφώνας Μίλτον θα εξακολουθεί να προκαλεί ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Άνιση μάχη με τις φλόγες για τους πυροσβέστες
Τα επόμενα βήματα μέχρι να αναλάβει την πρωθυπουργία
Mίλησαν στο CNN ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για την απομάκρυνσή του
Η υπόθεση στραγγαλισμού και η σύλληψη δεκαετίες μετά
Βρέθηκε DNA του βρέφους πάνω στην ηλεκτιρκή συσκευή
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία
Ο ιός όμως δεν έχει νικηθεί ακόμα, σύμφωνα με αξιωματούχους
Το πλήρωμα επιχείρησε να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό
Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Απίστευτες εικόνες από πολλές πολιτείες των ΗΠΑ
Σκληρή κριτική στη νεαρή ακτιβίστρια για το σύνθημα στη μπλούζα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.