- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κομισιόν: Αιφνιδιαστική παραίτηση Μπρετόν - Καταγγέλλει πιέσεις από την πλευρά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
«Zητήσατε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά μου»
Τιερί Μπρετόν από Κομισιόν: Παραιτήθηκε αιφνιδίως - «Zητήσατε από τη Γαλλία να αποσύρει το όνομά μου»
Ο Γάλλος Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με άμεση ισχύ, υποστηρίζοντας ότι η επικεφαλής της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε από το Παρίσι να αποσύρει την υποψηφιότητά του για τη θέση του γάλλου επιτρόπου.
Η φον ντερ Λάιεν οριστικοποιεί τον κατάλογό της με τους επιτρόπους για τη δεύτερη θητεία της ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα.
Ο Μπρετόν, πρώην στέλεχος επιχειρήσεων, ήταν επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη βιομηχανία και την εσωτερική αγορά κατά την πρώτη θητεία της φον ντερ Λάιεν, επιβλέποντας πολλές από τις πιο σημαντικές πολιτικές του συνασπισμού, που κυμαίνονται από τη βιομηχανική παραγωγή όπλων μέχρι την κανονιστική ρύθμιση των Big Tech, των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.
Στην επιστολή παραίτησής του, την οποία ο Μπρετόν ανάρτησε στο X, αναφέρει πως η φον ντερ Λάιεν «πριν από λίγες ημέρες» ζήτησε από τη Γαλλία «για προσωπικούς λόγους» να αποσύρει το όνομά του ως επιλογή της για την Κομισιόν, με αντάλλαγμα ένα «χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη επιρροή».
Το Ρόιτερς αναφέρει πως δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό τον ισχυρισμό. Το γραφείο της φον ντερ Λάιεν δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει.
«Υπό το φως αυτών των τελευταίων εξελίξεων -που μαρτυρούν περαιτέρω τον αμφισβητήσιμο χαρακτήρα της διοίκησης (της Επιτροπής)- πρέπει να συμπεράνω ότι δεν μπορώ πλέον να ασκήσω τα καθήκοντά μου στο Σώμα» των Επιτρόπων, αναφέρει στην επιστολή ο Μπρετόν.
Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ διαθέτει μία έδρα στην Επιτροπή, αν και το πολιτικό βάρος και η σημασία της κυμαίνεται πολύ ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο.
Η γαλλική προεδρία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Ρόιτερς για σχολιασμό.
I would like to express my deepest gratitude to my colleagues in the College, Commission services, MEPs, Member States, and my team.
— Thierry Breton (@ThierryBreton) September 16, 2024
Together, we have worked tirelessly to advance an ambitious EU agenda.
It has been an honour & privilege to serve the common European interest🇪🇺 pic.twitter.com/wQ4eeHUnYu
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μεγαλύτερο κόστος αφορά την τοιχογραφία που εμφανίστηκε το 2025 στα Βασιλικά Δικαστήρια
Το ηφαιστειακό νέφος διέσχισε τη Μεσόγειο
Η καθυστέρηση αποδείχθηκε καθοριστική
Ο ίδιος υποστήριξε ότι δέχεται συνεχείς απειλές για τη ζωή του
Πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της πόλης-κράτους είναι ηλικίας 65 ετών και άνω
Η Κολομβία τις τελευταίες ώρες μετράει τις πληγές της
Αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του σούπερ σταρ ότι μετά από 7 χρόνια νηφαλιότητας, πίνει ξανά αλκοόλ
Το περιστατικό συνέβη το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης νεαρών οδηγών στην πόλη Τουούσουλα
Η πρώτη χώρα στον Αραβικό Κόσμο που λαμβάνει αυτήν την απόφαση
«Στην Κολομβία ήταν ένας σεισμός βάθους» αναφέρει ο καθηγητής
Νέα φονική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μια σπάνια αποτυχία για το διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου
Το τροχαίο που στέρησε τη ζωή από μία γυναίκα τη μέρα του γάμου της
Ένοχος για βασανιστήρια, αυθαίρετες κρατήσεις και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ο πρώην ηγέτης της χώρας
Η στιγμή που οι διασώστες τους βγάζουν από τα χαλάσματα
Η ανησυχία εντείνεται λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς η περιοχή βρίσκεται στην περίοδο των μουσώνων
Οι φλόγες εξαπλώνονταν με ταχύτητα καίγοντας ό,τι βρίσκουν στον διάβα τους
Η δολοφονία της Μελίσα Έλισον στη Φλόριντα βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο
Ντοκουμέντα από τον φονικό σεισμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.