- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρετανία: Δύο νεκροί μετά από επιθέσεις με μαχαίρι στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ
Συνολικά μαχαιρώθηκαν οκτώ άνθρωποι - Σοκαρισμένοι οι διοργανωτές
Βρετανία: Δύο νεκροί μετά από επιθέσεις με μαχαίρι στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ
Κατέληξαν μετά από επιθέσεις που δέχθηκαν με μαχαίρι κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού στο Νότινγκ Χιλ της Βρετανίας, μια 32χρονη γυναίκα και ένας 41χρονος.
Τον θάνατό τους ανακοίνωσε το Σάββατο (31/8) η βρετανική αστυνομία και πρόκειται για μια μητέρα που πήγε στο καρναβάλι με τη μικρή της κόρη και έναν σεφ που επισκεπτόταν το Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα δύο θύματα νοσηλεύονταν για λίγο λιγότερο από μια εβδομάδα.
Μαχαιρώθηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι
Η 32χρονη Σερ Μάξιμεν μαχαιρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς προσπάθησε να σταματήσει έναν καυγά. Υπέκυψε στα τραύματά της το πρωί του Σαββάτου. Για την επίθεση ένας 20χρονος οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατηγορία που θα επανεξεταστεί μετά τον θάνατο του θύματος.
Ο 41χρονος σεφ από το Ντουμπάι, Μούσει Ιμνέτου, που επισκεπτόταν το Ηνωμένο Βασίλειο και είχε εργαστεί για τους διάσημους σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ και Αλέν Ντουκάς, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής.
Είχε βρεθεί χωρίς αισθήσεις του το βράδυ της Δευτέρας, μετά από τραύμα που δέχθηκε στο κεφάλι μπροστά σε ένα εστιατόριο στο οποίο βρισκόταν πολλοί συμμετέχοντες στο καρναβάλι. Ένας 31χρονος κατηγορήθηκε την Παρασκευή ως ύποπτος για τον τραυματισμό του και η υπόθεσή του θα επανεξεταστεί επίσης μετά τον θάνατο του Ιμνέτου, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Μαχαιρώθηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι -τρεις την Κυριακή και πέντε τη Δευτέρα- παρά την τοποθέτηση συσκευών ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους ορισμένων οδών.
Σοκαρισμένοι οι διοργανωτές
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης εξέφρασαν το «σοκ» τους, όπως και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, ο οποίος κατήγγειλε μια «προδοσία στις αξίες του καρναβαλιού».
Όπως κάθε χρόνο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους αυτής της συνοικίας στα δυτικά της βρετανικές πρωτεύουσας για δύο ημέρες για αυτό το διάσημο καρναβάλι που τιμά τον πολιτισμό της Καραϊβικής για περισσότερα από 50 χρόνια.
Το καρναβάλι θεωρείται το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο πίσω από αυτό του Ρίο ντε Ζανέιρο στη Βραζιλία.
Να σημειωθεί πως, τις τελευταίες εβδομάδες μετά την επίθεση με μαχαίρι κατά τριών κοριτσιών στο Σάουθπορτ έχουν ακολουθήσει πολλές επιθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο στη «σκιά» των ταραχών κατά μεταναστών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το τέταρτο κατά σειρά κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον άλλες δέκα ημέρες
Η υπόθεση εξαφάνισης που αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Εξερράγη ενώ το όχημα βρισκόταν κοντά στην πρωτεύουσα
Συγκίνηση προκάλεσε η κινητοποίηση για την εξαφάνιση ενός δίχρονου παιδιού
Κρίσιμη η κατάσταση για τρεις
Μια εκστρατεία εμβολιασμού είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο
Η πέτρινη γέφυρα κατασκευάστηκε κατ’ εντολή του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α΄ και εγκαινιάστηκε το 328 μ.Χ
Το χρίσμα του 2028 παραμένει ανοιχτό, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κερδίζει έδαφος
Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να ενημερώνουν εάν τυχόν δουν άλλα νεκρά ζώα
Η Έμμα Χέμινγκ Γουίλις αποκαλύπτει τις πρώτες αλλαγές που παρατήρησε
Ο ναός τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει στόχος βανδάλων 4 φορές, οι τρεις μόνο φέτος
Ένας αντιδημοφιλής πόλεμος που δεν λέει να τελειώσει
Στο επίκεντρο σενάρια για «υβριδική επίθεση»
Ο 26χρονος έμεινε για 50 λεπτά πάνω από την κεντρική είσοδο, κρατώντας ένα αντικείμενο που έμοιαζε με λεπίδα
Ποιος είναι ο γιατρός που θέλει να γίνει ο πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ
Ένας στους τέσσερις είναι από τη Λατινική Αμερική
«Έχουμε τεράστια αποθέματα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.