- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ισπανία: Η Σεβίλλη κόβει το νερό σε σπίτια που ενοικιάζονται σε πλατφόρμες τύπου Airbnb χωρίς άδεια
Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της πόλης με τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις
Ισπανία: Η Σεβίλλη κόβει το νερό σε σπίτια που ενοικιάζονται σε πλατφόρμες τύπου Airbnb χωρίς άδεια
Οι ιδιοκτήτες Airbnb που ενοικιάζουν παράνομα τα διαμερίσματά τους σε τουρίστες στη Σεβίλλη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με διακοπές νερού λόγω της οργής του κόσμου και των αυστηρών μέτρων της δημοτικής αρχής για να περιορίσει τις βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις.
Το γραφείο του δημάρχου της Σεβίλλης ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ότι επανεξετάζει όλα τα παραθεριστικά διαμερίσματα της πόλης και θα ζητήσει από την κρατική εταιρεία ύδρευσης Emasesa να διακόπτει την υδροδότηση σε ακίνητα που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, αν συνεχίσουν να προσφέρονται προς ενοικίαση.
Landlords illegally renting their apartments to tourists in Seville could find their water cut off amid a crackdown to curb the spread of short-term letshttps://t.co/jwxNx8KfgE
— RTÉ News (@rtenews) August 14, 2024
Εντοπίστηκαν ήδη 715 παράνομα διαμερίσματα Airbnb
Η επανεξέταση έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στον εντοπισμό 715 διαμερισμάτων Airbnb που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς που ψηφίστηκαν το 2022. Σύμφωνα με αυτούς, τα ενοικιαζόμενα καταλύματα θα πρέπει να έχουν αυτόνομη είσοδο αν βρίσκονται πάνω από τον α’ όροφο. Το γραφείο του δημάρχου βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες.
Η άνοδος του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, υποβοηθούμενη από την εξάπλωση των διαμερισμάτων και κατοικιών που προσφέρονται σε τουρίστες μέσω πλατφορμών βραχυπρόσθεσμης ενοικίασης, έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Ισπανία. Οι τοπικές αρχές σε τουριστικά hotspots, όπως η Σεβίλλη, λαμβάνουν αυστηρά μέτρα κατά των διαμερισμάτων που διατίθενται παράνομα προς ενοικίαση σε τουρίστες. Οι αρχές προσπαθούν να βρουν τρόπους να περιορίσουν τον πολλαπλασιασμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων σε πλατφόρμες όπως η Airbnb ή η booking.com.
Εκτιμάται ότι 5.000 έως 7.000 καταλύματα λειτουργούν παράνομα στη Σεβίλλη
Το γραφείο του δημάρχου εκτιμά ότι από 5.000 έως 7.000 καταλύματα εποχιακής εκμίσθωσης στη Σεβίλλη λειτουργούν παράνομα, ενώ άλλα 8.000 έως 9.000 συμμορφώνονται με τους κανονισμούς, σύμφωνα με την πηγή.
Ένα νομοσχέδιο που έχει εισαχθεί στο τοπικό κοινοβούλιο της Σεβίλλης προβλέπει την απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών για καταλύματα εποχιακής εκμίσθωσης στην παλιά πόλη και την πολύχρωμη γειτονιά Τριάνα.
Σε άλλες πόλεις στην Ισπανία, η Βαρκελώνη ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει από το 2028 όλα τα διαμερίσματα βραχυπρόθεσμων μισθώσεων, ενώ τα Κανάρια Νησιά σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την αστυνομία για να βοηθήσουν στην επιβολή αυστηρότερων κανονισμών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.