- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου για σύνδεση με εξτρεμιστές
Βρισκόταν επί μήνες στο στόχαστρο έρευνας - Είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν
Οι αρχές της Γερμανίας θέτουν εκτός νόμου το «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου» - Συνδέεται με εξτρεμιστές, είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε σήμερα εκτός νόμου την οργάνωση «Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου», ένωση μουσουλμάνων στην οποία ανήκει τζαμί στην γερμανική μεγαλούπολη και η οποία βρισκόταν επί μήνες στο στόχαστρο έρευνας για τη φερόμενη υποστήριξή της στο λιβανικό κόμμα Χεζμπολά, σύμμαχο του Ιράν και της Χαμάς.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε πως «απαγορεύει (...) το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου και συνδεδεμένες οργανώσεις σε όλη τη χώρα, καθώς πρόκειται για εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση, η οποία έχει αντισυνταγματικούς σκοπούς», με δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Πρόσθεσε πως έγιναν έφοδοι και έρευνες σε 53 ιδιοκτησίες που ανήκαν στο Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου (IZH) ή συνδέονται με αυτό σε όλη τη χώρα.
Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου: Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πως το IZH είναι «ελεγχόμενο» από το Ιράν, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου. Η απαγόρευση δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης σήμερα.
Δεκάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν και απέκλεισαν νωρίτερα χθες το σιιτικό Μπλε Τζαμί, σε ακριβή περιοχή του Αμβούργου.
Παράλληλα, ρεπόρτερ του dpa έκανε λόγο για έφοδο σε σιιτική οργάνωση στη συνοικία Νοϊκέλν της πρωτεύουσας περίπου ταυτόχρονα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η υπηρεσία πληροφοριών του Αμβούργου είχε θέσει υπό παρακολούθηση την οργάνωση ήδη τα χρόνια του 1990, τη θεωρούσε σημαντικό μέρος του μηχανισμού «προπαγάνδας» της Τεχεράνης στην Ευρώπη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.