- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η βία κατά των γυναικών αποτελεί «εθνική έκτακτη ανάγκη» στη Βρετανία
Χαρακτηρίστηκε «εθνική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια»
Η βία κατά των γυναικών εθνική έκτακτη ανάγκη στη Βρετανία - Χαρακτηρίστηκε «εθνική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια»
«Εθνική έκτακτη ανάγκη» συνιστά η βία κατά των γυναικών για τη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η βία κατά των γυναικών αυξήθηκε κατά 37% μεταξύ 2018 και 2023 στην Αγγλία και την Ουαλία.
Σύμφωνα με μια έκθεση που ανατέθηκε από τον φορέα που εκπροσωπεί αστυνομικούς και το ινστιτούτο εκπαίδευσης της αστυνομίας, σχεδόν 3.000 εγκλήματα και αδικήματα αυτού του τύπου καταγράφονται καθημερινά και επηρεάζουν τουλάχιστον μία στις 12 γυναίκες κάθε χρόνο, ενώ η αστυνομία πιστεύει ότι το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα υψηλότερο. Περισσότερα από ένα εκατομμύριο περιστατικά βίας κατά των γυναικών καταγράφηκαν μεταξύ Απριλίου 2022 και Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεύοντας το 20% όλων των αδικημάτων που καταγράφηκαν από τις αρχές επιβολής του νόμου, σύμφωνα με την έκθεση.
Η βία κατά των γυναικών χαρακτηρίστηκε «εθνική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια»
«Η βία κατά των γυναικών είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μάγκι Μπλάιθ, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της αστυνομικής ακαδημίας εκπαίδευσης στην Αγγλία και την Ουαλία. «Φιλοδοξούμε να υπάρξει μια κατάσταση όπου η ποινική αντιμετώπιση στη βία κατά των γυναικών να είναι η τελευταία λύση», πρόσθεσε και εκτίμησε ότι η κοινωνία πρέπει να αλλάξει και να μην αποδέχεται πλέον αυτό το είδος βίας ως «αναπόφευκτο».
Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ηβία κατά των γυναικών χαρακτηρίστηκε ως «εθνική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια» από το υπουργείο Εσωτερικών τον Φεβρουάριο του 2023, καθιστώντας την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας προτεραιότητα στα μέσα αντιμετώπισης των αρχών επιβολής του νόμου. Ενώ έχει ήδη σημειωθεί πρόοδος, αξιωματούχοι της αστυνομίας ζητούν μια ευρύτερη προσέγγιση, η οποία θα φέρνει σε επαφή το δικαστικό σύστημα με τις κυβερνητικές αρχές σε μια «νέα συνεργασία που μειώνει την κλίμακα και τον αντίκτυπο της βίας κατά των γυναικών».
Περισσότεροι από 4.500 επιπλέον αστυνομικοί εκπαιδεύτηκαν πέρυσι για να διερευνήσουν περιπτώσεις βιασμού και σοβαρής σεξουαλικής επίθεσης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.