- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
«Αποτύχαμε στην απόπειρα δολοφονίας Τραμπ», παραδέχεται η διευθύντρια της Secret Service
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας»
«Αποτύχαμε στην απόπειρα δολοφονίας Τραμπ», παραδέχεται η διευθύντρια της Secret Service
Η διευθύντρια της Secret Service Κίμπερλι Τσίτλε παραδέχθηκε δημοσίως ότι η υπηρεσία της απέτυχε να προστατεύσει επαρκώς τον Ντόναλντ Τραμπ.
Κίμπερλι Τσίτλε: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας
Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service) «απέτυχε» στην αποστολή της να προστατεύσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια απόπειρα δολοφονίας, την 13η Ιουλίου, στην Πενσιλβάνια, παραδέχθηκε τη Δευτέρα η διευθύντρια της υπηρεσίας Κίμπερλι Τσίτλε, κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Κογκρέσο όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Αποτύχαμε», δήλωσε ενώπιον μιας επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων η επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των προσωπικοτήτων υψηλού κύρους στις ΗΠΑ και δέχεται επικρίσεις για ενδεχόμενες ελλείψεις και ανθρώπινες παραλείψεις.
«Ως διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για οποιοδήποτε κενό ασφαλείας», είπε η Τσίτλε, η οποία δέχεται πιέσεις από Ρεπουμπλικανούς να παραιτηθεί.
«Η απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη 13η Ιουλίου αποτελεί τη σημαντικότερη επιχειρησιακή αποτυχία στους κόλπους της Secret Service εδώ και δεκαετίες», πρόσθεσε η ίδια.
Η Τσίτλε απορρίπτει τις πιέσεις να παραιτηθεί
Όμως, η Τσίτλε υποστήριξε πως η Μυστική Υπηρεσία παρείχε την ασφάλεια που είχε ζητήσει η ομάδα προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ για την εκδήλωση.
«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως για τη συγκέντρωση της 13ης Ιουλίου, οι λεπτομέρειες που είχαν ζητηθεί, τα εργαλεία που είχαν ζητηθεί για εκείνη την ημέρα, είχαν δοθεί», τόνισε.
Η Τσίτλε απορρίπτει τις πιέσεις να παραιτηθεί, τις οποίες ασκούν ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον και ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ.
Ο Τραμπ ισχυρίζεται πως δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση πριν την απόπειρα δολοφονίας.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζέιμς Κόμερ επανέλαβε την προτροπή αυτή κατά τη διάρκεια της ακρόασης.
«Αποτελεί ακράδαντη πεποίθησή μου, διευθύντρια Τσίτλε, ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε», της είπε ο Κόμερ. «Η Secret Service απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και έχει έναν σημαντικό προϋπολογισμό. Όμως, τώρα έγινε το πρόσωπο της ανικανότητας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.