- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Aντιδράση του Λονδίνου για τον Τζει Ντι Βανς που αποκάλεσε την Βρετανία «ισλαμική χώρα με πυρηνικά»
Tι απάντησε η νέα κυβέρνηση
Τζέι Ντι Βανς: Αποκάλεσε την Βρετανία «ισλαμική χώρα με πυρηνικά»
Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βρετανίας υποβάθμισε την Τρίτη τα σχόλια του υποψήφιου αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς ότι η «Βρετανία είναι μια ισλαμική χώρα με πυρηνικά όπλα».
Σε ένα συνέδριο νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Τζέι Ντι Βανς, τον οποίο ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ όρισε ως υποψήφιο σύντροφό του τη Δευτέρα, είπε ότι η Βρετανία είναι η «πρώτη πραγματικά ισλαμιστική χώρα» που διαθέτει πυρηνικά όπλα μετά τη νίκη του Εργατικού Κόμματος στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, προκαλώντας γέλια στο ακροατήριο.
«Και κατά κάποιο τρόπο αποφασίσαμε τελικά ότι ίσως είναι στην πραγματικότητα το Ηνωμένο Βασίλειο, αφού οι Εργατικοί μόλις ανέλαβαν την εξουσία», είπε, αναφερόμενος στο κόμμα του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
Η Ράινερ αναπληρώτρια του Στάρμερ τόσο στο Εργατικό Κόμμα όσο και ως πρωθυπουργός, δήλωσε στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι ο Βανς είχε πει «αρκετά αμφιλεγόμενα πράγματα στο παρελθόν» και πρόσθεσε: «Δεν αναγνωρίζω αυτόν τον χαρακτηρισμό».
Αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη των Εργατικών έχουν επικρίνει τον Τραμπ από την πρώτη εκλογή του το 2016. Οι προτάσεις του να περιορίσει τους μουσουλμάνους από το να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες απέσπασαν επικρίσεις από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν.
Όμως τα ανώτερα στελέχη είχαν προσπαθήσει να αποκαταστήσουν τις γέφυρες στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ήταν έτοιμοι για νίκη.
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι, ο οποίος το 2018 διαμαρτυρήθηκε κατά της επίσκεψης του Τραμπ στο Λονδίνο, συναντήθηκε τον Μάρτιο με τον Βανς. Ο Λάμι είπε ότι το μπεστ σέλερ του γερουσιαστή του Οχάιο «Hillbilly Elegy» είχε παραλληλισμούς με τη δική του ανατροφή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση αφορά τη φωτογραφία του 1972, με τίτλο «The Terror of War»
Μετά από λίγο νέο μήνυμα έκανε λόγο για λήξη
Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να αποφευχθεί χερσαία επίθεση στο Λίβανο και επιστροφή στην εκεχειρία
Ίσραελ Κατς: «Λόγω των εξελίξεων έπρεπε να τα επισπεύσουμε όλα για τον Φεβρουάριο»
Εκατό χιλιάδες εγκατέλειψαν την πόλη μέσα σε δύο ημέρες πολέμου
Η Μαδρίτη αρνείται κατηγορηματικά ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό
Υπάρχουν υποψίες ότι τις δολοφόνησε με σύριγγες που περιείχαν αέρα
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους
Απρόσμενη αποσύνδεση της μονάδας Antonio Guiteras προκάλεσε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σε Αβάνα και επαρχίες
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι θα ήταν πιο ωφέλιμο να επικεντρωθεί στις αναδυόμενες νέες αγορές
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει ασφάλεια στα στενά του Χορμούζ και τη διαδοχή Χαμενεΐ
Είχε προηγηθεί η απειλή Τραμπ για διακοπή των εμπορικών σχέσεων με τη Μαδρίτη
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε από πού προέρχεται η επίθεση
Διάγγελμα για την κρίση στην περιοχή, με μέτρα ασφάλειας, σύστημα τηλεειδοποίησης και επαφές με ΕΕ
Τέσσερα αδέλφια τον κατηγορούν για κακοποίηση τη δεκαετία του ’90
Ολική διακοπή ρεύματος σε όλες τις επαρχίες του Ιράκ - Έρευνα για τα αίτια
Ιστορική αναχαίτιση ανακοίνωσε το Ισραήλ, με την πρώτη κατάρριψη επανδρωμένου αεροσκάφους από F-35
«Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν αμυντικό χαρακτήρα», τόνισε ο πρωθυπουργός Μοντενέγκρο
Προτεραιότητα για το Βερολίνο αποτελούν οι πολίτες και οι στρατιώτες στην περιοχή
Διαψεύδει η Τεχεράνη: «Απόλυτα ψευδές το δημοσίευμα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.