- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Δεν θα συγχωρήσουμε πότε όσους χαρακτηρίζουν το πραξικόπημα του 2016 σκηνοθετημένο
Όγδοη επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία - Τι είπε για όσους δυσπιστούν
Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν μίλησε σε εκδήλωση για την επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 - Σκληρή γλώσσα προς τους αμφισβητίες.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε εκδήλωση για την όγδοη επέτειο της απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ, παρέστη στην επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο μνημείο των πεσόντων, στην ασιατική έξοδο της πρώτης γέφυρας του Βοσπόρου, όπου έχασαν τη ζωή τους τη βραδιά του πραξικοπήματος 34 πολίτες που αντιστάθηκαν στις στρατιωτικές μονάδες που είχαν τοποθετηθεί στη γέφυρα.
Ερντογάν: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών»
Στην τελετή, ο Ταγίπ Ερντογάν διάβασε ο ίδιος εδάφια του Κορανίου στη μνήμη των νεκρών.
Στην ομιλία του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Είδαμε το ύπουλο και βάναυσο πρόσωπο των πραξικοπηματιών στις δολοφονίες που διέπραξαν εδώ. Δεν ξεχάσαμε και δεν ξεχνάμε καμία από αυτές τις σκηνές που έχουν χαραχθεί στη μνήμη μας. Παρομοίως, θυμόμαστε με μεγάλη υπερηφάνεια τον επικό αγώνα του έθνους μας που με γυμνά χέρια στάθηκε ενάντια στα τανκς και τα όπλα που ξερνούσαν θάνατο.
»Θα θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη τους ήρωες της εθνικής βούλησης που αντιστάθηκαν στους πραξικοπηματίες λέγοντας ότι αν είναι να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε αντρίκια για την πατρίδα και το έθνος μας. Θα κρατήσουμε ζωντανό τον ηρωισμό των μαρτύρων μας, που έγραψαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην Ιστορία και στις καρδιές του έθνους μας».
Μεγάλη εκδήλωση στην Άγκυρα για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος
Απαντώντας δε σε όσους δυσπιστούν για το τι ακριβώς συνέβη στην Τουρκίας στις 15 Ιουλίου του 2016, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Δεν θα συγχωρήσουμε μέχρι συντέλειας του κόσμου όσους αποκαλούν την "15η Ιουλίου" σκηνοθετημένη, θέατρο και αυτούς που ξεδιάντροπα αποκαλούν το πραξικόπημα συμπαιγνία. Όσοι λένε αυτές τις άσχημες συκοφαντίες για την "15η Ιουλίου" είναι οι ίδιοι κομπάρσοι ενός αιματηρού έργου και μεγάλου θεάτρου που στήθηκε εις βάρος της Τουρκίας».
«Ακόμα και αν κάποιοι επινοήσουν παράλογες δικαιολογίες για να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να προστατεύουμε το πνεύμα της "15ης Ιουλίου" με όλη μας την καρδιά και όλη μας τη δύναμη», συμπλήρωσε.
Το βράδυ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συμμετάσχει στην μεγάλη εκδήλωση που θα γίνει για την επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα
Η Ελλάδα καλείται να προσαρμόσει τον αμυντικό της σχεδιασμό στη νέα πραγματικότητα, όπου η ισχύς μετριέται πλέον σε ετοιμότητα, τεχνολογία και αντοχή
Μια ματιά στην κατάσταση της Μεγάλης Βρετανίας, με βάση νέα στοιχεία του YouGov και την επικαιρότητα
Δεν θα φιλοξενεί πλέον κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα
Από το «Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back»
Κλιμακώνεται η κρίση - Πληροφορίες ότι το ένα πλοίο είναι ελληνικό
Γνωρίζονται από το μακρινό 1989
H συμφωνία ανέρχεται στα 110 δισ. δολάρια
H απόφαση ελήφθη λόγω της νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Τα λάθη του Μακαρίου, το πραξικόπημα και το μέλλον του νησιού
Η δολοφονία της έχει προκαλέσει νέα ανησυχία για την ασφάλεια των πολιτικών στη χώρα
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι είχε συζητήσει τη νομική δυνατότητα σύλληψης του
Oνομάστηκε χαϊδευτικά «Όιστερ» από την κάρτα μετακινήσεων της πόλης
O άλλοτε ηγέτης των Σαντινίστας κυβερνά αδιάλειπτα από το 2007
Τι σχεδιάζει η Ουάσιγκτον
Ο νέος πρωθυπουργός επιδιώκει την απομάκρυνση των καταλοίπων της περιόδου Όρμπαν
Ο Γουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα ανάμεσα στις παραγγελίες και κατέκτησε το βραβείο Λου Σουν
Καλά στην υγεία τους οι Έλληνες ναυτικοί
Από την Πέμπτη μαίνεται η πυρκαγιά βόρεια της Μαδρίτης
Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον βασιλιά Κάρολο – Το πρώτο τηλέφωνο στον Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.