Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ - Ακυρώνεται η δίκη για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων
Αντισυνταγματικός ο διορισμός του εισαγγελέα
Νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ - Ακυρώνεται η δίκη για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων
Ακυρώνεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, κάτι που λογίζεται ως μεγάλη δικαστική νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα έρχεται μερικές ώρες μόλις μετά από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του.
Αντισυνταγματικός ο διορισμός του εισαγγελέα
Συγκεκριμένα, η λεγόμενη «υπόθεση των εγγράφων» του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία ο πρώην πρόεδρος φαίνεται να είχε μεταφέρει στην κατοικία του παράνομα από τον Λευκό Οίκο, κλείνει χωρίς να πάει σε δίκη, καθώς η δικαστής - η οποία έχει διοριστεί από τον Ντόναλντ Τραμπ και θεωρείται άπειρη, κυρίως λόγω της ηλικίας της - έκρινε ότι ο διορισμός του εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ο οποίος είχε ασκήσει τις κατηγορίες, ήταν αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου δεν είχε την αρμοδιότητα να ανοίξει αυτή την υπόθεση.
Το πιθανότερο πλέον είναι πως οι εισαγγελικές αρχές, ο Τζακ Σμιθ και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ασκήσουν έφεση και η υπόθεση θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά ο κίνδυνος για τον Ντόναλντ Τραμπ στην παρούσα φάση απομακρύνεται.
Πλέον, εκκρεμούν δύο ποινικές υποθέσεις - και όχι πια τέσσερις- μιας και υφίσταται ήδη μία καταδίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, και η σημερινή εξέλιξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρώπη αναζητά την «κόκκινη γραμμή» απέναντι στον Τραμπ
Η ανάλυση του Economist
Οι 27 και τα κράτη μέλη της Mercosur άρχισαν διαπραγματεύσεις το 1999
Δραπέτευσε τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης στη Νορβηγία
Η 33χρονη παρασύρθηκε από SUV και σύρθηκε για περίπου ένα τετράγωνο
Το όχημα έπεσε ανεξέλεγκτα πάνω στα παιδιά
Πάνω από 800 απαγχονισμοί ήταν προγραμματισμένοι για τις επόμενες μέρες
Η προοπτική στρατιωτικής επίθεσης από τις ΗΠΑ μοιάζει πλέον πιο μακρινή
O βραβευμένος σκηνοθέτης για τις φονικές διαδηλώσεις στο Ιράν
Χαροπαλεύει ο οδηγός του λεωφορείου ο οποίος απεγκλωβίστηκε τελευταίος από τα σωστικά συνεργεία
«Ξεκινάει μια πραγματική μετάβαση προς τη δημοκρατία», δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
Με αφορμή το Starlink Wi-Fi στα αεροπλάνα
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι μαζί τους», έγραψε η τραγουδίστρια
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήρθε το 2022
Η δράση τους περιλαμβάνει «πράξεις αμιγούς και άσκοπης βίας που στόχευαν ανθρώπους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντισταθούν»
Mία ημέρα μετά την κίνηση της
Για τη μια εκ των δυο παραδέχεται εν μέρει την ενοχή του
Νέες λεπτομέρειες τρεις μήνες μετά το θεαματικό χτύπημα
Χιλιάδες χρήστες ανέφεραν προβλήματα στη λειτουργία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.