- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Λάρι δεν είναι πλέον μόνος στην Ντάουνινγκ Στριτ: Έρχεται ο Τζοτζο ο γάτος του Στάρμερ
Ο Chief Mouser βρίσκεται στο νο.10 από το 2011
Λάρι ο Γάτος: Αποκτά παρέα στην Ντάουνινγκ Στριτ
Mετά τις σαρωτικές αλλαγές σε ολόκληρη τη βρετανική πολιτική, ένα πράγμα στην καρδιά της κυβέρνησης παρέμεινε το ίδιο: Ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο Λάρι ο γάτος, ο οποίος φέρει τον επίσημο τίτλο Chief Mouser στο Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, εθεάθη να περιφέρεται γύρω από τη διάσημη γυαλιστερή μαύρη πόρτα του αριθμού 10 - το γραφείο που θα μοιράζεται πλέον με τον έκτο πρωθυπουργό του.
Ο Λάρι κατοικεί στην έδρα της βρετανικής εξουσίας από το 2011, όταν, υπό τον τότε πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, υιοθετήθηκε από το κοντινό Battersea Dogs & Cats Home.
Ένα ανορθόδοξο βαρόμετρο για την κατάσταση της βρετανικής πολιτικής, υπηρέτησε στη συνέχεια υπό τους πρωθυπουργούς Τερέζα Μέι, Μπόρις Τζόνσον, Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ κατά τη διάρκεια μιας ταραχώδους περιόδου κυβερνήσεων υπό την ηγεσία των Συντηρητικών.
Την περασμένη Παρασκευή, ο τελευταίος συγκάτοικός του, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ, ανέλαβε τα καθήκοντά του έχοντας κερδίσει μια σαρωτική εκλογική νίκη.
Ενώ ο Λάρι είναι σαφές ότι δεν πάει πουθενά, μπορεί σύντομα να έχει παρέα: Ο Στάρμερ έχει ήδη μια γάτα με το όνομα Tζοτζο, η οποία αναμένεται να τον ακολουθήσει όταν εγκατασταθεί κανονικά. Ωστόσο, ένας ειδικός υποστήριξε τώρα ότι ο Λάρι μπορεί να βρει δυσκολίες στο να μοιράζεται τον χώρο του με Τζοτζο. Η Nicky Trevorrow, από την Cats Protection, δήλωσε στη Daily Mail: «Είναι φυσικό για τις γάτες να αισθάνονται απειλή όταν έρχεται μια νέα γάτα, καθώς προστατεύουν την περιοχή τους και όλα τα προνόμια που την συνοδεύουν - όπως τροφή, καταφύγιο και ζεστασιά».
Ανεπηρέαστος μέχρι στιγμής από αυτή την προοπτική, ο Λάρι αποφάσισε σύντομα να αποφύγει τον ασυνήθιστα υγρό και θυελλώδη καιρό, μπαίνοντας στον αριθμό 10 με τον συνήθη τρόπο του - περιμένοντας στην πόρτα μέχρι να του ανοίξει ένας φιλικός αστυνομικός.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.