- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόσο καλά τα πήγε στο «τεστ» της συνέντευξης τύπου του ΝΑΤΟ o Mπάιντεν;
Έδειξε σε γενικές γραμμές τις βαθιές του γνώσεις στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής
Mπάιντεν: Πόσο καλά τα πήγε στο τεστ της συνέντευξης τύπου του ΝΑΤΟ;
Η αναμονή ήταν εξαιρετικά υψηλή ενόψει της συνέντευξης Τύπου του προέδρου Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς δωρητές και νομοθέτες δήλωσαν ότι το γεγονός θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη δοκιμασία για την προεκλογική εκστρατεία του.
Οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες: Ο Τζο Μπάιντεν παραμιλούσε και έκανε πολλά λάθη, αλλά επέδειξε επίσης την αυτοπεποίθηση και το βάθος των γνώσεων που ήλπιζαν να ακούσουν οι υποστηρικτές του. Ωστόσο, για πολλούς δωρητές και στελέχη των Δημοκρατικών, η παράσταση δεν ήταν αρκετή για να διευθετήσει τη συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να παραμείνει στην κούρσα.
Ο Μπάιντεν απέδειξε στη συνέντευξη Τύπου ότι κατέχει την εξωτερική πολιτική. Σε μια περίπτωση, έδωσε μια μακρά, λεπτή απάντηση σχετικά με το ότι είναι έτοιμος να διακόψει τη σχέση μεταξύ Ρωσίας και Κίνας. Μίλησε επίσης σε βάθος για τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα.
Αλλά δεν ήταν μια άψογη εμφάνιση. Ο Μπάιντεν έκανε δύο γκάφες που έκαναν πρωτοσέλιδο: αποκάλεσε την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις «αντιπρόεδρο Τραμπ» και είπε ότι ακολούθησε τη συμβουλή του «αρχιστράτηγου» - ο ίδιος ο τίτλος του - σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία. (Νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρουσίασε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως «πρόεδρο Πούτιν» πριν διορθωθεί γρήγορα).
Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, αρκετοί ακόμη Δημοκρατικοί νομοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων Τζιμ Χάιμς από το Κονέκτικατ και Έρικ Σόρενσεν από το Ιλινόις, κάλεσαν τον Μπάιντεν να αποχωρήσει. Άλλοι σηματοδότησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους. «Κανείς δεν είναι πιο έτοιμος να οδηγήσει το έθνος μας μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν», ανέφερε ο γερουσιαστής Κρις Κουνς από το Ντελαγουέαρ στο X.
Πηγή: Dealbook: NYT
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Φεύγουμε αφού υποβάλαμε μια πολύ απλή πρόταση» ανέφερε ο Τζέι Ντι Βανς
Ο ποντίφικας καταδίκασε τη χρήση θρησκευτικής γλώσσας για την αιτιολόγηση των εχθροπραξιών
Η οργάνωση έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική» στη Βρετανία
«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το καθεστώς της Τεχεράνης», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας
Οι λακκούβες των δρόμων θα μπορούσαν να θέσουν τις ζωές των παράνομων επιβατών σε κίνδυνο
Συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο της τραγωδίας
Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος περίπου 9,12 χιλιομέτρων προκαλώντας σύντομο πανικό στην περιοχή
Τουλάχιστον τρεις οι τραυματίες
Συζητούν για Ορμούζ, πυρηνικά και Λίβανο
Οι τέσσερις παράμετροι ενός πολέμου που μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να κερδίσει – πόσω μάλλον ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ξεκίνησε η εκκαθάριση των Στενών του Ορμούζ από τις νάρκες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Σε κλίμα κατάνυξης και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η τελετή στον Ναό της Αναστάσεως
Ποτέ δεν μάθαμε να συζητούμε με ιστορικούς όρους για το τι πραγματικά συνέβαινε στην επαρχία της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας όπου έδρασε ο Ιησούς πριν εξελιχθεί στον Χριστό της Καινής Διαθήκης
Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια άτομα ακολουθούν μυστικιστικές και ουφολογικές σέχτες
Γιατί η αναμέτρηση Όρμπαν - Μάγιαρ κρίνει το μέλλον της Ευρώπης
Αντιπροσωπείες στο Ισλαμαμπάντ για «οριακές» διαπραγματεύσεις - Ερωτήματα για εκεχειρία στον Λίβανο
Τι σκέφτονται οι άνθρωποι στον κόσμο για τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή
Όταν το μήνυμα της Ανάστασης συναντά πολέμους, γεωπολιτικές συγκρούσεις και μια παγκόσμια πραγματικότητα χωρίς ανάπαυλα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.